Ilmarisen vuosikertomus 2013 julkaistu: Ilmarinen valottaa verojalanjälkeään

31.3.2014
|
Tiedote

Ilmarinen avaa juuri julkaistussa vuosikertomuksessa verojalanjälkeään. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun yhtiö on alkanut kartoittaa, millaisen jäljen se jättää yhteiskuntaan veroina.

− Vaikka verojalanjälkeen liittyy paljon teknisiä ja määritelmällisiä ongelmia, on mahdollista kuvata asiaa yleisellä tasolla. Vuosikertomuksen katsaus pyrkii hahmottamaan, millainen tilanne Ilmarisen kohdalla on, sanoo Ilmarisen viestintä- ja henkilöstöjohtaja Päivi Sihvola.

Verojalanjälkeen on laskettu muun muassa eläkkeistä maksetut ennakonpidätykset, ulkomaisista sijoituksista maksetut lähdeverot ja arvonlisäverot.

− Tarkoituksena on kehittää verojalanjäljen raportointia eteenpäin ja tarkentaa sitä niin, että vuoden päästä meillä olisi yksityiskohtaisempaa kerrottavaa, Sihvola sanoo.

Verkossa julkaistu vuosikertomus on koottu vastuuraportin muotoon ja siitä käy ilmi Ilmarisen vastuun toteutuminen eläketurvan hoitamisessa, sijoitustoiminnassa sekä omassa toiminnassa. Lisäksi vuosikertomus sisältää tilinpäätöksen. Kertomus löytyy verkosta kokonaisuudessaan myös ruotsiksi ja englanniksi.

Lisätiedot: Viestintä- ja henkilöstöjohtaja Päivi Sihvola, puh. 010 284 3590, 040 757 4992