MAXIMIN TILA TAIPUU JATKOSSAKIN KULTTUURIN KÄYTTÖÖN

27.11.2014
|
Uutinen

Finnkino on kertonut lopettavansa elokuvien esittämisen Maxim-teatterissa Helsingissä. ”Finnkino ja Ilmarinen ovat sopineet Maximin tilojen tulevaisuudesta hyvässä yhteisymmärryksessä”, kertoo Ilmarisen vuokrauspäällikkö Ville Laurila. Ilmarinen omistaa Maximin kiinteistön. Vuokrasuhde Finnkinon kanssa päättyy toukokuussa 2015.

Laurilan mukaan vaihtoehtoisia ratkaisuja etsittiin vuosikausia. ”Yritimme tässäkin sovittaa kulttuurihistorialliset arvot ja sen faktan, että meidän on jo lain mukaan pakko huolehtia eläkevarojen tuottavuudesta. Aina emme valitettavasti onnistu ratkaisemaan yhtälöä kaikkia tyydyttävällä tavalla.”

Laurilan mukaan Maximin tila taipuu jatkossakin erilaisiin tapahtumiin. ”Se on suojeltu elokuvateatteri ja soveltuu siten hyvin monenlaiseen käyttöön – myös kulttuuritilaisuuksiin. On kuitenkin täysin selvää, että perinteikäs Maxim on monelle elokuvan ystävälle tärkeä paikka, joten ymmärrämme pettyneet äänenpainot.”

Laaja vesivahinko viime kesänä aiheutti mittavat kustannukset. ”Rakennus on muutenkin elinkaarensa päässä siinä mielessä, että se vaatii perinpohjaisen remontin”, Laurila toteaa.

Lisätietoja:
Vuokrauspäällikkö Ville Laurila, puh. 040 501 0040

Aihepiiri
Ilmarinen