ELÄKEUUDISTUKSEN VALMISTELU ON VAUHDISSA ELÄKEYHTIÖSSÄKIN

16.9.2015
|
Tiedote

Eläkeuudistus 2017 eteni harppauksen, kun eduskunta sai käsiteltäväkseen uudistusta koskevan lakiesityksen. Kun eläkeikä nousee ja eläkekarttumat ja -lajit muuttuvat, aiheuttaa uudistus merkittäviä muutoksia myös eläkkeiden laskentaan ja tietojärjestelmiin.

Eläkeyhtiö Ilmarisessa eläkeuudistuksen tuloon on varauduttu viime syksystä lähtien.

– Eläkejärjestelmien muutostyöt ovat edenneet aikataulussa. Ensimmäiset uudet eläkearviot vanhuuseläkkeestä ja osittaisesta vanhuuseläkkeestä voimme tehdä asiakkaillemme ensi keväänä ja työkyvyttömyyseläkkeestä loppuvuodesta 2016, kertoo Ilmarisen eläkejohtaja Anne Koivula.

– Panostamme siihen, että voimme mahdollisimman hyvin kertoa yrityksille ja tuleville eläkeläisille, mitä eläkeuudistuksen muutokset heille tarkoittavat.  Moni eläkeikää lähestyvä voi puntaroida eri eläkevaihtoehtojen välillä, ja silloin henkilökohtainen eläkelaskelma auttaa päätöksenteossa selvittämällä eri vaihtoehtojen taloudelliset puolet.

Eläkeikän nousu uudistuksen suurin muutos

Suurin eläkeuudistuksen tuoma muutos on vanhuuseläkkeen alaikärajan nousu portaittain 65 vuoteen.  Käytännössä ikärajaa ei kuitenkaan nosteta vielä vuodesta 2017, vaan vuodesta 2018 eteenpäin. 

- Vuonna 1955 syntynyt ikäluokka on ensimmäinen, jota nouseva eläkeikä koskee. He voivat jäädä eläkkeelle aikaisintaan vuonna 2018 eli 63 vuoden 3 kuukauden iässä. Siitä eteenpäin ikäraja nousee kolme kuukautta vuodessa vuoteen 2027 saakka, Koivula sanoo.

Vuodesta 2030 alkaen eläkeikä muuttuu edelleen.  Se sidotaan elinajan kehitykseen ja vahvistetaan jokaiselle ikäluokalle erikseen.

Eläkeuudistus tuo muutoksia myös osa-aikaeläkkeeseen heti vuonna 2017.  Osa-aikaeläke nykymuodossaan poistuu, mutta mahdollisuus jäädä osittaiselle eläkkeelle säilyy uuden osittaisen vanhuuseläkkeen myötä.  Sen alaikäraja on 61 vuotta.

Työuraeläkkeen arviointi uusi tehtävä

Ilmarisessa valmistaudutaan myös toisen uuden eläkelajin eli työuraeläkkeen tuloon. Se antaa 63 vuotta täyttäneelle mahdollisuuden jäädä eläkkeelle ennen vanhuuseläkeikää, jos hän on tehnyt vähintään 38 vuotta rasittuneisuutta ja kuluneisuutta aiheuttavaa työtä.

– Työn rasittavuuden ja kuluttavuuden arviointi tulee olemaan eläkeyhtiöille kokonaan uusi tehtävä.  Sen arviointi vaatii meiltä uudenlaista osaamista, sanoo Koivula.

– On mielenkiintoista nähdä, millaista kiinnostusta uusi eläkelaji herättää ja paljonko hakemuksia tulee. Odotamme ensimmäisiä hakemuksia kuitenkin vasta vuonna 2018.  Sitä ennen vuonna 2017 kaikki työuraeläkeikäiset eli 63-vuotiaat pääsevät edelleen vanhuuseläkkeelle työuraeläkettä paremmin ehdoin.

Lisätietoja

Anne Koivula, eläkejohtaja, puh. 050 502 2217