ILMARINEN MUKANA FEMPOWER-LIIKKEESSÄ

12.5.2015
|
Uutinen
image

Ilmarinen on mukana vuoden 2015 Dialogi-hankkeessa, jonka tavoitteena on edistää naisten mahdollisuuksia työelämässä. Tänään julkaistu Fempower-liike haastaa jokaisen tarttumaan toimeen tasavertaisten mahdollisuuksien puolesta.

Tekoja naisten uramahdollisuuksien edistämiseksi 

Dialogi-hankkeessa mukana olevat yritykset – Ilmarinen muiden mukana – ovat jo käärineet hihansa ja lähteneet kohti konkreettisia tekoja naisten etenemismahdollisuuksien puolesta.

− Merkittävänä omistajana toimimme johdonmukaisesti sen puolesta, että naisia nousee niin listattujen kuin listaamattomienkin yhtiöiden hallituksiin. Omia naispuolisia asiantuntijoitamme kannustamme käyttämään rohkeasti asiantuntijuuttaan julkisilla foorumeilla - erityisesti aloilla, joilla perinteisesti kuuluu vain miesten ääni, kertoo Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio, joka on yksi hankkeessa mukana olevista toimitusjohtajista.

Nyt talkoisiin kutsutaan mukaan kaikki. Fempower-liikkeen kautta jokainen voi sitoutua tekemään erilaisia tekoja tyttöjen kannustamiseksi ja naisten uran edistämiseksi. Liikkeessä voi sitoutua esimerkiksi kannustamaan naisia rohkeisiin ratkaisuihin tai sparraamaan nuoria naisia uran alussa. Sitoumuksessa voi luvata kartoittaa aina myös naisia, kun etsii puhujaa, konsulttia tai asiantuntijaa.

− Me Ilmarisessa haluamme kiinnittää erityisesti huomiota naisten potentiaalin tunnistamiseen ja heidän tukemiseensa uralla eteenpäin. Hyviä keinoja tässä voivat olla esimerkiksi mentorointi ja työkierto, valottaa Ritakallio.

− Itsekin olen käynyt Fempower-sivustolla antamassa lupaukseni naisten tukemiseksi. Jokainen meistä voi tehdä pieniä ja suuria tekoja naisten uramahdollisuuksien parantamiseksi.

Hankkeen tavoitteena on kerätä vuoden loppuun mennessä 10 000 tekoa. Oman sitoumuksensa voi käydä antamassa osoitteessa: www.fempower.fi.