ILMARINEN PIENENTÄÄ KIINTEISTÖJENSÄ HIILIJALANJÄLKEÄ KAUKOJÄÄHDYTYKSELLÄ

10.11.2015
|
Tiedote
image

Ilmarinen on pienentänyt kiinteistöjensä hiilijalanjälkeä ottamalla käyttöön kaukojäähdytyksen useassa omistamassaan kiinteistössä. Siirtyminen kaukojäähdytyksen käyttöön on lisännyt kiinteistöjen ympäristöystävällisyyttä.

Kaukojäähdytyksessä jäähdytysenergia tuotetaan keskitetysti kaukolämmön tapaan ja jaellaan kiinteistöihin kaukokylmäverkostossa. Kaukojäähdytys on tehokas tapa vähentää hiilidioksidipäästöjä sekä typen oksidi-, rikkidioksidi- ja hiukkaspäästöjen määrää. Kaukojäähdytyksen tuotannon energiatehokkuus on viisi kertaa parempi kuin kiinteistökohtaista jäähdytystä käytettäessä.

Ilmarisen noin kolmen miljardin euron kiinteistöomaisuus on painottunut voimakkaasti pääkaupunkiseudulle.

‒ Olemme yksi Helsingin suurimmista kaukojäähdytyksen käyttäjistä. Olemme myös linjanneet, että tulevaisuudessa peruskorjausten yhteydessä kaikki kaukokylmäverkoston alueella sijaitsevat rakennukset liitetään kaukojäähdytyksen piiriin aina kun se vain on mahdollista, sanoo Ilmarisen kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen.

Kaukojäähdytyksen piirissä on noin 90 % Helsingin keskustan toimitiloista neliöissä laskettuna. Tunnettuja, Ilmarisen kokonaan tai pääosin omistamia keskustakiinteistöjä ovat muun muassa Kämp-kortteli, Postitalo, Hotelli Presidentti, Aleksi 13 ja WTC.

“Ympäristökysymykset yhä tärkeämpiä asiakkaille”

Kaukojäähdytyksellä Ilmarinen on saanut pienennettyä jäähdytyksen hiilijalanjälkeä ja kiinteistöjen sähkönkulutusta merkittävästi. Vuonna 2014 Ilmarisen kiinteistöjen kaukojäähdytysratkaisut pienensivät hiilidioksidipäästöjä 2,3 miljoonaa kiloa verrattuna siihen, että olisi käytetty tavanomaisia jäähdytysjärjestelmiä.

‒ Merkittävänä kiinteistösijoittajana meillä mahdollisuus pienentää hiilijalanjälkeämme, ja tämän mahdollisuuden haluamme tietenkin käyttää. Ympäristövastuuseen liittyvät kysymykset ovat yhä tärkeämpiä myös vuokralaisillemme, Aimonen sanoo.

Lisätietoja:

Tomi Aimonen, kiinteistöjohtaja, p. 050 366 7501