ILMARINEN SIJOITTI BERLIINILÄISEEN TOIMISTO- JA HOTELLIKIINTEISTÖÖN

3.12.2015
|
Tiedote

Ilmarinen on tehnyt ensimmäisen kiinteistösijoituksensa Saksaan investoimalla Berliinissä sijaitsevaan toimisto- ja hotellikiinteistöön. Sijoitus on tehty yhdessä ranskalaisen institutionaalisen sijoittajan kanssa. Ilmarisen omistusosuus on noin puolet.

Vuonna 2011 valmistunut moderni ja korkealaatuinen Königstadt Carree -kiinteistö sijaitsee keskeisellä paikalla, lähellä Alexanderplatzia, hyvien liikenneyhteyksien päässä.

Kiinteistössä on toistakymmentä vuokralaista, joista merkittävin on Mercedes Benz Bank. Kiinteistössä toimii myös Accor Hotels -yhtiön operoima Ibis-hotelli.

‒ Vakavaraiset vuokralaiset ja pitkät vuokrasopimukset tekevät sijoituksesta tuottavan ja turvaavan, sanoo salkunhoitaja Mikko Antila.

Kiinteistö koostuu 21-kerroksisesta toimisto-osasta ja 8-kerroksisesta hotelliosasta. Vuokrattavaa pinta-alaa on yhteensä noin 26 000 neliötä.

Neuvonantajana sijoituksessa on toiminut Schroder Real Estate, joka tulee myös vastaamaan kohteen hallinnoinnista. 

”Yksi Euroopan kiinnostavimmista kiinteistömarkkinoista”

 Mikko Antilan mukaan Berliinin kiinteistömarkkina on tällä hetkellä yksi Euroopan kiinnostavimmista.

‒ Berliini on vakiinnuttanut asemansa Euroopan luovien alojen ja digitaalisen talouden keskuksena. Se tekee kaupungista kiinteistösijoittajallekin hyvin houkuttelevan.

‒ Lisäksi kaupungin toimistotilojen vajaakäyttöasteet ovat laskeneet tasaisesti ja vuokrat pysyneet vakaina, Antila sanoo.

 

Lisätietoja:

Mikko Antila, salkunhoitaja, p. 050 577 9066