ILMARISEN ELÄKELASKURILLA TEHTY JO 65 000 ARVIOTA

20.3.2015
|
Uutinen
image

Ilmarinen julkaisi viime lokakuussa eläkeuudistuksen vaikutuksen arviointia helpottavan eläkelaskurin. Laskurilla on vajaassa puolessa vuodessa tehty jo noin 65 000 eläkearviota.

Ilmarisen laskurin avulla käyttäjä voi arvioida miten uudet, vuodeksi 2017 ehdotetut muutokset eläkelakeihin vaikuttavat omaan eläkeikään ja eläkkeen määrään. Tuleva eläke ja eläkeikä selvästi kiinnostavat ihmisiä, koska Ilmarisen laskurilla on vajaassa puolessa vuodessa tehty jo noin 65 000 eläkearviota!

Laskuriin syötetään tarvittaessa syntymävuosi, nykyinen bruttopalkka ja viimeisimmältä työeläkeotteelta kertynyt eläkkeen määrä. Nämä kolme tietoa lisäämällä laskurista saa parhaan mahdollisen arvion tulevasta eläkeiästä ja eläkkeen määrästä, perustuen eläkeratkaisussa tehtyihin linjauksiin.

Eläkeuudistuksen tavoitteena on pidentää työuria ja pienentää julkisen talouden kestävyysvajetta. Uudistukset tulevat voimaan vuonna 2017 ja uudet eläkeikärajat koskevat vuonna 1955 syntyneitä ja nuorempia. Uudistus ei koske jo eläkkeellä olevia.

Tee sinäkin oma eläkearvio!