SUOMEN ILOISIN YRITTÄJÄ ON ILOPILLERI ÄKÄSLOMPOLOSTA

2.3.2015
|
Tiedote
image

Suomen iloisin yrittäjä 2015 -kilpailu on tullut päätökseen. Voittajaksi on äänestetty kahvilayrittäjä Mikko Lipponen Äkäslompolosta. Kilpailun aikana äänestäjiä omilla humoristisilla videoklipeillään ilahduttanut lappilaisyrittäjä otti kisan rohkeasti osaksi myös omaa markkinointiaan - aivan kuten kunnon yrittäjän kuuluukin. Tuhansia ääniä keränneessä finaaliäänestyksessä kisasi myös neljä muuta finalistia. Suomen iloisin yrittäjä 2015 -kampanjalla halutaan antaa tunnustusta maamme tuhansille pienyrittäjille.

Suuren suosion saavuttaneen Suomen iloisin yrittäjä 2015 - kilpailun finaaliäänestyksen voittajaksi on äänestetty Cafe & Bar Routa -kahvilaa Äkäslompolossa pyörittävä Mikko Lipponen. Lipponen sai finaaliäänestyksessä yli 4000 ääntä.

–Tuntuu äärettömän hyvälle. Kaiken kaikkiaan on tosi hyvä fiilis palautteista, joita olen saanut kilpailusivustolla ja myös livenä. Suomalaiset kun ovat yleensä nihkeitä antamaan palautetta. Ja joskus jopa huono palaute on tärkeää ja auttaa yrittäjää kehittämään asioita, Mikko Lipponen kommentoi tuoreeltaan voittotunnelmiaan.

Lipponen on saanut kisan aikana kokea myös sosiaalisen median valtavan voiman:

– Some on ihmeellinen maailma. Facebook-seinälle on tullut paljon viestejä ja mahtavaa on se, että tunnen itse 90 prosenttia kirjoittajista. Suurimmasta osasta tiedän, miten he kahvinsa juovat – että laitetaanko rasvatonta maitoa vai sokeria, Lipponen kertoo.

Mikko Lipponenkertoo, että henkilöstön hyvinvointi ja mahdollisuudet kehittyä työssään ovat yritykselle kaiken A ja O:

– Meillä työntekijät voivat käyttää mm. paikallista kuntosalia vapaasti. Yritämme myös kouluttaa ja kouluttautua. Yrittäjille ja henkilökunnalle on tärkeää, että myös itse yritystä kehitetään. Ei pidä jäädä vain kierimään tyytyväisenä sen hetkiseen hyvään, vaan mieli ja porukat on pidettävä virkeinä. Moni yritys ja yrittäjä tappaa itsensä, kun hommia tehdään liian kapeakatseisesti, Lipponen tiivistää.

Finalistiviisikkoon kuuluivat Lipposen lisäksi kauppias Seppo Härkönen Karigasniemeltä, käsityöyrittäjä Tiina Kärkäs Imatralta, koruliikettä pyörittävä Sanna Leivonen ja kahvilayrittäjä Heli Alatalo Kittilästä.

Mikko Lipponen on yrityksensä ”sielu ja henki”

Lipposta äänestäneet perustelivat valintaansa Facebookissa muun muassa seuraavasti:

– ”Mikko palvelee tehokkaasti ja aina iloisesti vaikka millä kielellä.”

– ”Mikko se jaksaa hymyillä ja vitsailla, vaikka lunssa on päällänsä.”

– ”Sympaattinen Mikko, jolta kiireenkin keskeltä heltiää jokaiselle muutama sana, pilke silmäkulmassa ja hymynkare suupielessä. Mikko on Roudan sielu ja henki!”

Yrittäjille tunnustusta ympäri Suomen

Ilmarisen kampanja jakaa tunnustusta maamme tuhansille pienyrittäjille – arjen usein huomaamattomille sankareille, jotka tuovat omalla persoonallaan valoa monien ihmisten päivään.

– Tämän vuoden kilpailu osoitti jälleen upeasti, millaisia työn ja arkisen aherruksen positiivisia ja peräänantamattomia sankareita maamme on pullollaan. On myös ollut huimaa seurata, miten yrittäjät itse halusivat osaltaan tehdä kampanjaa tunnetuksi omissa kanavissaan, mikä luonnollisesti istuukin kuin nenä päähän yrittäjähenkiseen tapaan toimia, kertoo Ilmarisen markkinointijohtaja Soili Flygar.

Ilmarinen palkitsee Mikko Lipposen 1 500 euron arvoisella työhyvinvointipalvelulla omalle yritykselleen.

Työpaikkanaurajat by Ilmarinen -Facebook-sivulla tammikuussa alkaneessa kampanjassa etsittiin hyvää tyyppiä ja Suomen parhaimmalla asenteella varustettua pienyrittäjää. Kilpailuun saivat osallistua kaikki Suomessa toimivat pienyrittäjät, jotka työllistävät 1–5 henkilöä. Kaikkiaan kilpailuun ilmiannettiin yli 400 yrittäjää ja lähes 33 000 suomalaista äänesti kampanjassa omaa suosikkiaan. Kilpailu järjestettiin nyt toisen kerran.

Lisätietoja:
Markkinointijohtaja Soili Flygar, 010 284 2160 / 050 325 2171, soili.flygar@ilmarinen.fi