OULUN KAUPPURIENKADUN TOIMISTOTALOLLE KORKEIN MAHDOLLINEN YMPÄRISTÖSERTIFIKAATTI

16.10.2015
|
Tiedote
image

Ilmarisen rakennuttama ja omistama liike- ja toimistotalo Oulun ydinkeskustassa on saanut arvostetun kansainvälisen ympäristösertifikaatin eli LEED-platina-tason sertifikaatin. LEED on ympäristöystävällisen rakentamisen kansainvälisesti tunnettu ja hyväksytty luokitusjärjestelmä korkean tason vihreille rakennuksille.

Useat tekijät vaikuttivat sertifikaatin myöntämiseen Oulun Kauppurienkatu 9:ssä sijaitsevalle kiinteistölle.

Sijainti tiiviissä kaupungin ydinkeskustassa takaa hyvät julkisen liikenteen yhteydet ja palvelujen saavutettavuuden. Työmaan rakennusvaiheessa minimoitiin ympäristöön koituvat häiriötekijät. Pysäköintipaikat on sijoitettu katutason alle rakennettuun pysäköintilaitokseen, mikä vähentää liikennettä lähiympäristössä.

Ilmarisen rakennuttajapäällikön Niina Rajakosken mukaan LEED-platina-taso saavutettiin ilman erillisinvestointeja, hyvän pohjatyön ja huolellisen suunnittelun ansiosta.

‒ Projektiryhmällä oli hurjasti kunnianhimoa ja halua tähdätä parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Teimme suuret määrät töitä, ja se kannatti, Rajakoski iloitsee. 

Vettä säästyy 40 prosenttia

Kiinteistön vedenkulutusta onnistuttiin vähentämään mm. kalustevalinnoilla siten, että laskennallinen vedensäästö on yli 40 prosenttia. Energiatehokkuutta on haettu mm. valaistusvalinnoilla sekä ilmanvaihdon tehokkaalla lämmön talteenotolla ja tarpeenmukaisuudella.

Rakennusmateriaaleiksi valittiin lähellä tuotettuja materiaaleja ja rakennusjätteet pystyttiin kierrättämään 90-prosenttisesti.

‒ Hanke saavutti LEED-platina-tason tasaisen hyvällä suorituksella. Jokaisessa osa-alueessa pyrittiin löytämään hankkeen kannalta kustannustehokas ja järkevä ratkaisu. Sen tuloksena hanke saavutti parhaat mahdolliset pisteet mm. veden käytössä ja energiatehokkuudessa, mikä näkyy suoraan käyttäjän kukkarossa. Platina saavutettiin kustannustehokkaasti hyödyntämällä koko rakennuksen potentiaali yhdessä projektiryhmän kanssa, sanoo Pekka Mairinoja Green Building Partners Oy:sta. Mairinoja toimi hankkeessa LEED-konsulttina.

Elokuussa 2015 valmistuneessa viisikerroksisessa kiinteistössä on yhteensä noin 7 500 neliötä toimisto- ja liiketilaa.

Lisätietoja:

Niina Rajakoski, rakennuttajapäällikkö, Ilmarinen, p. 050 574 7491
Pekka Mairinoja, johtaja, energiahallintapalvelut, Green Building Partners Oy, p. 044 766 4297