STARTUP SCHOOL ON YRITTÄJYYDEN KASVUALUSTA

22.5.2015
|
Artikkeli
image

Yrittäjyyden merkitys kasvaa Suomessa. Suomi myös tarvitsee lisää yrittäjähenkeä ja yrittäjyyttä. Ilmarinen järjesti tammikuussa 2015 toisen kerran Facebook-kampanjan, jossa etsittiin Suomen parhaimmalla asenteella varustettua pienyrittäjää. Osana kampanjaa Ilmarinen halusi muistaa myös aloittavia yrittäjiä, jotka omalla asenteellaan ovat luomassa huomisen työhyvinvointia.

Kaikkiaan yli 33 000 suomalaista äänesti Suomen iloisin yrittäjä -kampanjassa omaa suosikkiaan. Voittajaksi äänestettiin kahvilayrittäjä Mikko Lipponen Äkäslompolosta. Ilmarinen lupasi muistaa kampanjan puitteissa myös tulevia ja aloittavia yrittäjiä, jos kampanjassa rikkoutuisi yli 30 000 äänestäjän raja. Tavoitteen toteuduttua yhteistyötahoksi valikoitui ammattikorkeakoulu Haaga-Helian StartUp School. 

StartUp School on Haaga-Helian oma opintokokonaisuus, jonne hakeutuu yrityksen perustamisesta kiinnostuneita opiskelijoita. Opiskelu StartUp Schoolissa on käytännönläheistä. StartUp Schoolissa opiskelee noin 300 opiskelijaa ja koulutusohjelman kautta perustetaan vuosittain 25-30 uutta yritystä.

– Veto yrittäjyyteen on nyt voimakasta. Me uskomme, että innostus yrittäjyyteen lähtee ruohonjuuritasolta. Taannoisen selvityksemme mukaan opiskelijoistamme lähes 80 prosenttia pitää yrittäjyyttä varteenotettavana vaihtoehtona. Oppilaamme ovat kansainvälisesti suuntautunutta huippujengiä, joiden kanssa on mahtavaa tehdä töitä, sanoo koulutusohjelman johtaja Tommo Koivusalo.

– StartUp Schoolissa opetetaan etenkin asennetta yrittäjyyteen. Me haluamme, että StartUp School toimii jatkossa vielä enemmän yhteisönä, josta uudet ja vanhat oppilaat voivat pyytä tukea ja apua omiin yrityksiinsä liittyvissä asioissa. Tänä vuonna tulee sadas yritys StartUp Schoolin kautta ulos.

Myös Ilmariselle yrittäjien asiat ovat lähellä sydäntä.

 – Suomi tarvitsee lisää yrittäjyyttä. Aloittavat yritykset voivat kasvaa ja luoda lisää työpaikkoja Suomeen. Tarvitaan siis riittävästi yrityksiä, jotta löytyy niitä tähtiyrityksiä, joista voi kasvaa seuraavia menestystarinoita talouden vetureiksi, sanoo Ilmarisen markkinointipäällikkö Mari Merilampi.

Ilmarinen muisti seuraavia StartUp Schoolin opiskelijoita osana Suomen iloisin yrittäjä -kampanjaa:

Anni Paakkunainen / Annin Uunissa

Anni Paakkunainen kirjoittaa omaa, leivontaan keskittyvä blogiaan www.anninuunissa.fi. Anni Paakkunainen haluaisi tehdä harrastuksestaan työn ja perustaa blogin yhteyteen teemaan liittyvän verkkokaupan. Sosiaalisen median hyödyntäminen on olennaista Annin tulevalle yritykselle.

– Ihminen on onnellisempi, kun hänellä on mielekästä tekemistä. Leivonta ja siihen liittyvä bloggaaminen on ollut minulle tärkeä harrastus. Lähden iloisella fiiliksellä katsomaan, voisiko harrastuksesta tulla yritys, Anni Paakkunainen sanoo.

Alîce by Alisa Timofeeva

Alisa Timofeeva haluaa perustaa oman, naisille suunnatun muotimerkin Alîcen. Timofeeva suunnittele kaikki vaatteensa itse. Vaatemallistoon kuuluu elegantteja mekkoja ja iltapukuja. Alisa Timofeeva aikoo perustaa yrityksensä Suomeen, mutta tähtäin on myös kansainvälisillä markkinoilla.

– Olen saanut todella paljon apua StartUp Schoolin kautta muilta opiskelijoilta yritykseni perustamisessa. Suomessa on myös monia muita aloittavia yrittäjiä auttavia tahoja, venäläistaustainen Alisa Timofeeva kertoo. 

Joel Pakalén / Five Point Brothers

Joel Pakalén ja hänen kumppaniensa yritys Five Points Brothers on hyvä esimerkki uudesta yrittäjäsukupolvesta. Five Points Brothers -yrityksen tarkoitus on perustaa pienpanimo ja tarjota samassa yhteydessä suomalaishenkistä tapas-ruokaa. Yritys tulee tarjoamaan myös erilaista koulutusta sekä tasting-tapahtumia. Five Points Brothersissa on useita osakkaita, jotka vastaavat jokainen omasta liiketoiminta-alueesta.

 – Olemme kehittäneet liikeideaamme ja tulevia tuotteitamme ketterästi liikekumppanien kanssa ideoiden sekä myös yhdessä asiakkaiden kanssa ajatuksiamme testaillen, kertoo Joel Pakalén.

Sari Berggren / SB Motion

Sari Berggrenin yritys SB Motion tarjoaa yksityisille henkilöille Personal Trainerin palveluita. Palvelupaketit muodostuvat jokaisen asiakkaan henkilökohtaisten tarpeiden mukaisesti.

 – Nautin suuresti ihmisten kanssa toimimisesta ja pystyn välittämään hyvää mieltä ja tekemistä ympärilleni. Liikunnan ja hyvinvoinnin alalla minulle tärkeäksi asiaksi on muodostunut arjessa jaksaminen. Tahdon auttaa ihmisiä löytämään ne palaset, joilla arjesta saa enemmän irti, Sari Berggren kertoo kotisivuillaan.

Teksti ja kuva: Sami Kelhä
Kuvassa vasemmalta: Anni Paakkunainen, Joel Pakalén ja Alisa Timofeeva