TYÖHYVINVOINTIHANKKEILLA PIDEMPIÄ TYÖURIA

31.5.2015
|
Artikkeli
image

Ilmarisen työhyvinvointiyhteistyö kasvattaa suosiotaan. Vuonna 2014 Ilmarisella oli kaikkiaan 1800 hyvää työkykyä edistävää hanketta yhdessä asiakkaidensa kanssa. Työhyvinvointia ei siis ole unohdettu taantumassa – päinvastoin.

Työhyvinvointihankkeet ovat Ilmarisen ja sen asiakasyrityksen yhteisiä kehittämisprojekteja, joissa yritys parantaa esimerkiksi työterveyshuollon kanssa tehtävää yhteistyötä, johtamisen tai tiimityön käytäntöjä.

Tavoitteena on edistää hyvää henkilöstöjohtamista, alentaa työkyvyttömyysriskiä ja näin vähentää työkyvyttömyyseläkkeitä

− Työeläkeyhtiölle tämä on tärkeää, sillä maksamme vuosittain satojen miljoonien edestä työkyvyttömyyseläkkeitä. Yhteiskunnalle panostus hyvään työkykyyn on vielä tärkeämpi, sillä kaikkiaan työkyvyttömyyseläkkeistä aiheutuu vuosittain miljardien kustannukset, muistuttaa Ilmarisen asiakkuuksista vastaava johtaja Timo Aro.

Mitattavia tuloksia, merkittäviä säästöjä

Ilmarisen työhyvinvoinnin linjauksissa on määritelty, että hankkeiden tulee olla tavoitteellisia ja tulosten mitattavia. Kaikkiaan työhyvinvointihankkeisiin käytettiin vuonna 2014 hieman alle kymmenen miljoonaa euroa, mikä on alle 20 euroa Ilmarisessa vakuutettua työntekijää kohti. Asiakasyritykset panostavat hankkeisiin merkittävästi myös itse.

− Onnistumisen mittarina voivat olla esimerkiksi yrityksen sairauspoissaolot, työtyytyväisyys tai työeläkemaksuun vaikuttava maksuluokka.  Hankkeiden edistymistä seurataan säännöllisissä tapaamisissa asiakasyritysten kanssa, kertoo Ilmarisen työhyvinvointijohtaja Kati Huoponen.  

Toiminnan tuloksellisuudesta kertoo se, että yhteistyön piirissä olleissa yrityksissä uudet työkyvyttömyyseläkkeet ovat merkittävästi vähentyneet.

− Todennäköisesti työkyvyttömyyseläkkeiden vähentyminen kattaa jo tänä päivänä hankkeista aiheutuneet kustannukset. Yksittäisessä yrityksessä säästö voi olla jopa puoli miljoonaa euroa vuodessa, kertoo Timo Aro.

Kuntoutuksen käyttö lisääntyy

Eräs konkreettinen seuraus yhteistyöstä on kuntoutuksen kasvava käyttö. Työeläkekuntoutus auttaa työntekijää säilyttämään työkykynsä ja pysymään työelämässä. Ilmarinen tukee ja neuvoo yrityksiä kuntoutuksen käytössä. Yrityksissä käynnistetään usein myös toimenpiteitä eniten kuntoutuksen tarpeessa olevien henkilöiden tunnistamiseksi.

Kuntoutus on ollut kasvussa jo useiden vuosien ajan. Vuonna 2014 Ilmarinen antoi yli 5 000 erilaista kuntoutusetuuspäätöstä. Samaan aikaan työkyvyttömyyseläkkeet ovat vähentyneet kymmenessä vuodessa lähes kolmanneksella.

− Kuntoutus on todistetusti tehokas keino palata takaisin työelämään. Viime vuonna 77 prosenttia kuntoutujistamme sijoittui takaisin työelämään, iloitsee Huoponen.

Hyvinvoiva henkilöstö tekee tulosta

Henkilöstö on yrityksen merkittävin kilpailukyvyn lähde ja henkilöstöstään huolehtivalla yrityksellä on parhaat mahdollisuudet menestyä taloudellisesti haastavina aikoina. Kati Huoponen kannustaakin yrityksiä panostamaan työhyvinvointiin juuri taantumassa.

− Hyvinvoiva henkilöstö on todistetusti tuottavampaa ja parantaa yrityksen menestysmahdollisuuksia. Huippuyrityksissä henkilöstön osaaminen ja luovuus hyödynnetään fiksusti joka päivä.

Lue lisää tuloksellisesta työhyvinvointiyhteistyöstä: