TYÖVIIHTYVYYS SIIVITTÄÄ PERHEYHTIÖ ANTELLIN KASVUA

10.12.2015
|
Artikkeli
image

Palkittu ravintola-, kahvila- ja leipomoalan konserni Antell työllistää Suomessa noin 600 ihmistä. Yritys on siirtynyt sukupolvelta toiselle kahdessa eri suvussa ja laajentunut pienestä paikallisesta leipomosta valtakunnalliseksi toimijaksi. llmarisen toimitusjohtajan Timo Ritakallion mukaan Antell on laatuesimerkki pitkäjänteisestä perheyrittäjyydestä sekä kyvystä uusiutua ja huolehtia henkilökunnasta.

Antellin tarina lähtee siitä kun Katri Antell alkoi myydä leipomaansa leipää Oulun torilla 135 vuotta sitten. Muutamaa vuotta myöhemmin hän avasi ensimmäisen leipomomyymälänsä ja 1899 edelleen Oulussa toimivan Kirkkokadun kahvilan. Työtä jatkoivat Katrin tytär perheineen ja tyttärenpoika aina 60-luvulle saakka.

Vuonna 1976 Antell siirtyi Lanton perheen omistukseen ja Ilkka Lantto astui yrityksen johtoon. Toiminta laajeni pikkuhiljaa ravintolabisnekseen. Vuosina 1976-2002 Antellin liikevaihto satakertaistui.

Perinteikäskin yritys voi olla moderni, kunhan tietää mikä osa vanhasta hyvästä säilytetään ja mikä osa uusitaan, kertoo nykyinen toimitusjohtaja Tomi Lantto.

Tomi Lantto ja varatoimitusjohtajana toimiva sisar Annukka ovat perustaneet henkilöstöravintoloita ympäri Suomea. Niitä on nyt kaikkiaan sata. Liikevaihdosta 85 prosenttia tulee henkilöstöravintoloista.

Se on ollut jalkatyön takana markkinassa, joka ei kasva. Työpaikat eivät lisäänny vaan vähenevät. Näin lounassyöjätkin vähenevät, eikä kukaan syö kahta lounasta päivässä.

Taloustaantuma on näkynyt myös siinä, että ihmisillä on vähemmän rahaa käytössään. Antellin asiakasyritykset ovat leikanneet edustusmenoista ja saunatilaisuudet ovat menneet pois muodista. Henkilöstön ruokailusta ei ole tingitty.

Me olemme segmentoineet laatuun keskittyviin henkilöstöravintoloihin. Kun toimii kapealla sektorilla, voi kasvaa siinä oikeasti hyväksi, sanoo toimitusjohtaja Lantto.

Terveysbuumi näkyy

Tomi Lantto kertoo, että ruokatietoisuus on kasvanut Suomessa valtavasti. Nyt syödään entistä monipuolisemmin ja terveellisemmin. Suomalainen mies ottaa lounaalla lautaselleen salaattia ja noudattaa jo aika hyvin lautasmallia. Jokainen Antell-ravintola tekee ruokalistansa itse.

Meidän pinaattilätyissä on rosoiset reunat. Ruoka ei tule mistään keskuskeittiöstä. Keittiömestarilla on valta ja vastuu kuunnella asiakkaittaan ja muuttaa ruokalistoja sen mukaan. Jossakin paikassa pidetään mausteisemmasta ruuasta kuin toisessa.

Myös kahvilamarkkina on murroksessa. Lanton mukaan erikoiskahvit ovat jo arkipäivää ja kahvilat siirtyvät makeasta kohti suolaista.

Oululaisessa leipomossa valmistetaan Katri Antellin ajoilta periytyvien konditoriatuotteiden, kuten joulutorttujen lisäksi nyt myös muodikkaita raakakakkuja.

Henkilöstön hyvinvointi on menestystekijä

Antell-konserni on kerännyt erilaisia palkintoja. Tomi ja Annukka Lantto saivat marraskuussa Akavan vuoden 2015 yrittäjäpalkinnon. Great Place to Work- tutkimuksessa se on listattu yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista.

Valtakunnallisessa Talouselämän päättäjät-yrityskuvatutkimuksessa Antell on valittu useaan kertaan Suomen parhaaksi henkilöstöravintolaksi. Palkinnot ovat vaikuttaneet siihen, että Antell on haluttu työpaikka. Työntekijöistä on kuitenkin pidettävä huolta, sanoo toimitusjohtaja Tomi Lantto.

Työhyvinvointi edellyttää hyvää johtamista. Lähijohtaminen omalla työpisteellä ja omalla paikalla ratkaisee. Ravintola-ala on luovaa ja ihmiset haluavat tehdä itse. Kun asiakas huikkaa mennessään, että ruoka on hyvää, kiitos tulee kokille eikä millekään Tomille Ouluun tai tuotekehitysihmiselle. Ihmisiin luotetaan ja heitä tuetaan koulutuksen kautta. Arvostus on tärkeää.

Antellilla on pitkiä työsuhteita ja paljon vakituista työntekijöitä, mikä ei ole ravintola-alalle tyypillistä. Työntekijät saavat toivottua vaihtelua siirtymällä Antell-ravintolasta toiseen.

Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio korostaa, että työhyvinvointi vaatii tekoja. Kun henkilöstö voi hyvin, se näkyy asiakkaalle hyvänä palveluna ja se taas ruokkii yrityksen menestystä. Ritakallio kertoo seuranneensa mielihyvin Antellin kasvutarinaa ja sitä että vauhti on vain kiihtynyt kun uusi sukupolvi on tullut toimintaan mukaan.

Sukupolven vaihdos ja luopumisen taito

Tomi Lantto astui isänsä saappaisiin vuonna 2003. Neljännesvuosisadan Antellia johtanut Ilkka Lantto siirtyi hallituksen puheenjohtajaksi.

Isä luopui omasta työhuoneestaan ja antoi sen minulle. Hän teki selväksi, ettei enää johda tätä yritystä. Nyt minulla on esimies, jolla on aikaa. Meillä on säännölliset kuukausipalaverit, jolloin minä menen isän luo puhumaan firman asioista. On tärkeää, että toimitusjohtaja menee hallituksen puheenjohtajan luo eikä toisin päin.

-Nyt on sukupolvenvaihdosten aika perheyrityksissä. Neuvoni on, antakaa nuorelle tilaa ja valtaa, uskaltakaa luopua, sanoo Tomi Lantto.

 

INFO. Antell työllistää 600 ihmistä

liikevaihto 46 miljoonaa (2014), josta henkilöstöravintolat 85 %, leipomot 10% ja kahvilat 5%
perustettu vuonna 1880

Teksti: Pirjo Sunila
Kuvat: Petteri Löppönen