ULKOMAINEN KIINTEISTÖSALKKU KASVUSSA

6.3.2015
|
Tiedote
image

Uudet sijoitukset kohdistuvat belgialaisille ja yhdysvaltalaisille kiinteistömarkkinoille.

Ilmarinen on sijoittanut Bastion Tower I ja II -nimisiin yhtiöihin, jotka omistavat Brysselissä sijaitsevan toimistokiinteistön. Ilmarisen omistusosuus on noin puolet. Sijoitus on tehty yhdessä ranskalaisen institutionaalisen sijoittajan kanssa.

− Strategiamme on hajauttaa kiinteistösalkkuamme kansainvälisesti. Belgian kiinteistömarkkinoiden tulevaisuus näyttää positiiviselta, ja kun meille tarjoutui mahdollisuus tehdä pitkäaikainen sijoitus hyvään kohteeseen Brysselissä, päätimme tarttua siihen, sanoo salkunhoitaja Mikko Antila.

Vuonna 1967 valmistunut ja sittemmin peruskorjattu Bastion Tower sijaitsee niin sanotun Eurooppa-alueen välittömässä läheisyydessä. 26-kerroksisessa rakennuksessa on vuokrattavaa pinta-alaa noin 35 000 neliömetriä. Vuokralaisia on noin 20.

Neuvonantajana hankinnassa on toiminut Schroder Real Estate, joka tulee myös vastaamaan kohteen hallinnoinnista. 

”Yhdysvaltain asuntomarkkinoilla hyvät näkymät”

Ilmarinen on alkanut sijoittaa myös yhdysvaltalaisille asuntomarkkinoille. Tavoitteena on rakentaa noin kymmenelle eri suurkaupunkialueelle hajautettu noin 400 erillistalon kiinteistösalkku. Ostettavat asuintalot sijaitsevat Yhdysvaltojen kaakkois- ja eteläosissa sekä keskilännessä alueilla, joilla taloustilanne on hyvä ja työllisyys kasvussa.

− Yhdysvaltojen asuntomarkkinat ovat palautumassa muutaman vuoden takaisesta pohjakosketuksesta. Tämä antaa kaltaisellemme pitkäjänteiselle sijoittajalle erinomaisen mahdollisuuden saada vakaata ja ennustettavaa tuottoa, Antila sanoo.

Kumppanina on Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa toimiva Aalto Invest -varainhoitoyhtiö, jolla on vahva tuntemus ja vuosien kokemus amerikkalaisista asuntomarkkinoista.

Vuoden 2014 lopussa Ilmarisen kiinteistösijoitusten arvo oli noin 4,5 miljardia euroa, sisältäen sijoitukset kiinteistösijoitusyhtiöihin. Valtaosa kiinteistösijoituksista on kotimaisia. Ilmarinen aikoo lähivuosina lisätä kiinteistösijoitusten määrää sijoitussalkussaan, mikä tapahtuu pääasiassa tekemällä ulkomaisia kiinteistösijoituksia.

 

Lisätietoja:

Mikko Antila, salkunhoitaja, p. 050 5779066
Tomi Aimonen, kiinteistöjohtaja, p. 050 3667501

Lue myös:

Ilmarinen lisää ulkomaisia kiinteistösijoituksia (lehdistötiedote 26.11.2013)