YRITTÄJÄN EI ENÄÄ TARVITSE LIITTÄÄ VAKUUTUSMAKSUTODISTUSTA URAKKATARJOUKSEEN

1.9.2015
|
Uutinen

Yrittäjän ei tarvitse jatkossa esittää työtarjouksen yhteydessä ns. urakkatodistusta eli todistusta oman YEL-vakuutusmaksunsa hoitamisesta. Asiasta säädetään uudistuvassa tilaajavastuulaissa, joka tulee voimaan 1.9.2015.

Vakuutustodistuksella eli ”urakkatodistuksella” yrittäjä on todistanut, että oma työeläkevakuutus on voimassa ja sen eläkevakuutusmaksut on maksettu. Nyt selvitysvelvollisuus poistuu ja yrittäjän hallinnollinen taakka helpottuu.

 – Yrittäjien vakuutustodistuksia on Ilmarisesta kysytty eniten nimenomaan urakkatarjouksia varten.  Pyynnöstä annamme todistuksen toki edelleen. Jos kyse on työurakasta, kerromme samalla muuttuneesta laista.  Sen sijaan emme enää syyskuusta 2015 lähtien välitä yrittäjien vakuutustietoja tilaajavastuu.fi-palvelulle, sanoo Petri Virala Ilmarisesta.

Yrittäjillä ja yrityksissä, joilla on palkattua työvoimaa, selvitysvelvollisuus työntekijöiden eläkevakuuttamisesta säilyy edelleen. Uudistuva tilaajavastuulaki asettaa työnantajille myös uusia velvollisuuksia, kuten selvityksen työterveyshuollon järjestämisestä. 

Lisätiedot:

Finlex-sivuilta

Työeläkelakipalvelu-sivuilta

Tilaajavastuu-sivuilta

Petri Virala, Ilmarinen, puh. 010 284 3246