Ilmarisen toimitalon katolla sijaitsevat aurinkopaneelit.
Tiedote 2.9.2016

Aurinkovoimala Ilmarisen katolla käynnistyi - parhaimmillaan neljännes talon sähköstä saadaan auringosta

Ilmarisen pääkonttorin katolle on valmistunut Helsingin suurin kiinteistökohtainen aurinkovoimala. Ensimmäisen toimintaviikkonsa aikana voimala on tuottanut sähköä runsaat neljä megawattituntia.

– Sähköntuotanto on lähtenyt hyvin käyntiin, vaikka ensimmäisen toimintaviikon sää on ollut syksyisen vaihteleva. Parhaimmillaan aurinkoisina päivinä voimalan huipputeho on 236 kilowattia, jolla katetaan noin neljännes kiinteistön sähköntarpeesta, sanoo johtaja Esko Torsti Ilmarisesta.

Voimalan arvioitu vuosituotto on noin 210 MWh, joka on 5,5 prosenttia kiinteistön kokonaiskulutuksesta. Määrä vastaa yli kymmenen sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevan toimitalon katolle asennettiin 748 aurinkopaneelia, jotka otettiin käyttöön 26. elokuuta. Älykkään aurinkosähköjärjestelmän on toimittanut ja rakentanut suomalainen Solnet Green Energy Oy. Voimalan tuotantoa on mahdollista seuranta reaaliaikaisesti eri päätelaitteilla ja toimitalon aulassa sijaitsevilla näyttötauluilla.

Seurantaohjelma kertoo myös aurinkosähkön tuottamisella säästyneet hiilidioksidipäästöt. Ensimmäisen tuotantoviikon aikana hiilidioksidipäästöt vähenivät noin kaksi tonnia, mikä vastaa yli kuuden täysikasvuisen puun sitomaa hiilidioksidimäärää.

– Sijoittamalla omaan aurinkovoimalaan Ilmarinen haluaa vauhdittaa uusiutuvan energian hyödyntämistä ja vähentää kasvihuonepäästöjä sekä näyttää esimerkkiä ilmastotalkoissa, Torsti sanoo.

Aurinkoenergian käyttöönottoa selvitetään vastaisuudessa myös muissa Ilmarisen omistamissa kiinteistöissä.

– Hajautettu energiantuotanto on nykypäivää ja se tulee lisääntymään jatkossa, uskoo Torsti.

Ilmastonmuutoksen hillintä on Ilmariselle keskeinen teema. Kaikessa uudisrakennuttamisessa selvitetään rakennuksen elinkaarenaikainen hiilijalanjälki. Ilmastoriskit ja -mahdollisuudet otetaan huomioon sijoituspäätöksiä tehtäessä.

Aurinkovoimalainvestoinnin vuosituotoksi on laskettu noin 7,5 prosenttia ja järjestelmän arvioidaan maksavan itsensä takaisin noin kymmenessä vuodessa.

Lisätietoja:

Esko Torsti, johtaja, listaamattomat sijoitukset, Ilmarinen, p. 050 629 42

 

Ajankohtaista

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita