DUUNIKUNTO-OHJELMASARJASTA PARHAAT VINKIT TYÖKYVYN YLLÄPITOON

26.4.2016
|
Uutinen
image

MTV3:lla starttaa tänään uusi ohjelmasarja Duunikunto, jossa keskitytään työkyvyn ylläpitämiseen ja parantamiseen huippuammattilaisten avulla.

Duunikunto on uusi sarja ihmisen työkyvystä ja hyvinvoinnista. Sarjassa paneudutaan työympäristöjen haasteisiin ja parannetaan suomalaisten työkykyä ja hyvinvointia inspiroivien mentorien avulla. Sarjaa esitetään MTV3 Huomenta Suomen yhteydessä joka tiistai klo 7.40 sekä perjantaisin klo 8.10.

Duunikunnossa tutustutaan kymmeneen erilaiseen työpaikkaan, joista joka jaksossa vierailee kolmen työntekijän tiimi. He saavat työkykynsä ylläpitoon niin fyysistä kuin mentaalivalmennustakin sekä näkemystä työkykyriskien ennaltaehkäisyyn.

Asiantuntijoina Duunikunnossa esiintyvät Suomen huiput. Mukana asiantuntijatiimissä ovat muun muassa Ilmarisen työhyvinvointipäälliköt Merja Luukkonen ja Annamari Mäki-Ullakko, jotka kiinnittävät huomiota yksilön työkyvyn kokonaisvaltaiseen ylläpitoon sekä työkykyongelmien ennaltaehkäisyyn. Fyysistä ja mentaalitreeniä vetävät voimaharjoitteluvalmentaja Joni Jaakkola sekä tanssija ja kehonhuoltoekspertti Minna Tervamäki. Ruokavinkkejä saadaan ravintoterapeutti Patrik Borgilta ja unesta kertoo Vesa Tuominen. Terveyspuolesta huolehtivat Terveystalon spesialistit.  

Sarjassa esiintyy joukko suomalaisia, oman alansa huippuyrityksiä, jotka haluavat panostaa henkilöstönsä jaksamiseen ja hyvinvintiin. Sarja tähtää neuvojensa ja suosituksiensa myötä työkyvyn ylläpitoon sekä työperäisten terveysongelmien ennaltaehkäisyyn.

Haaste suomalaisille työpaikoille!

Työkyvyn ylläpito on kaikkien suomalaisten yhteinen haaste, jonka taklaamiseen voivat osallistua niin pienet kuin suuretkin työpaikat.

Haaste on heitetty: Keksikää työpaikallanne yksi liikuntamuoto, jonka avulla mahdollisimman moni yrityksen työntekijä voi työpäivän aikana kehittää yksinkertaisesti ja hauskasti työkykyään ja -kuntoaan. Esityksiä arvioidaan neljällä kriteerillä:

  • Soveltuu mahdollisimman monelle työntekijälle
  • On yksinkertainen
  • On hauska
  • On uusi ja ennennäkemätön

Kun ehdotus on kasassa, videoikaa se esimerkiksi matkapuhelimella. Videosta tulisi käydä ilmi idea ja sen toteutus. Videon maksimipituus on 30 sekuntia. Videon voi lähettää osoitteella: nouhau@nouhau.fi. Paras ehdotus palkitaan ohjelmasarjan loputtua!

Lue ohjelman yksityiskohtaiset vinkit työkyvyn ylläpitoon: http://www.mtv.fi/duunikunto

Hae paras tieto yrityksesi työhyvinvoinnin rakentamiseen Ilmarisen Parempaa työelämää -polulta: http://www.ilmarinen.fi/parempaatyoelamaa