ILMARINEN MUKAAN KIINTEISTÖALAN ENERGIATEHOKKUUSSOPIMUKSEEN

14.10.2016
|
Uutinen
image

Ilmarinen liittyy ensimmäisten joukossa uudelle energiatehokkuussopimuskaudelle 2017-2025. Sopimuksen piirissä on Ilmariselta yli 70 kiinteistöä, joiden yhteenlaskettu energiansäästötavoite vuoteen 2025 mennessä on 10,5 prosenttia.

Vuosikulutuksessa tämä tarkoittaa 11 000 MWh energiasäästöä, mikä vastaa yli 20 000 tonnin hiilidioksidipäästöjä tai lähes 600 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta. Asuntoja sopimuksen piiriin kuuluu noin 3 200 kappaletta ja asuntojen osuus säästötavoitteista on noin 40 prosenttia.

– Tavoitteiden saavuttamiseksi Ilmarinen investoi uusiutuvaan energiaan ja energiatehokkuuteen. Yksi esimerkki tästä on Ilmarisen pääkonttorirakennuksen katolle asennettu Helsingin suurin kiinteistökohtainen aurinkovoimala, joka pienentää merkittävästi kiinteistön hiilijalanjälkeä. Aurinkoenergian käyttöönottoa selvitetään vastaisuudessa myös muissa Ilmarisen omistamissa kiinteistössä, kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen sanoo.

Kiinteistöjen energiatehokkuutta parannetaan muun muassa investoimalla kehittyneisiin automaatio-, ilmanvaihto- ja valaistusjärjestelmiin sekä panostamalla järjestelmien tarkoituksenmukaiseen käyttöön.

Lisäksi Ilmarinen on uudistanut kiinteistöjen ylläpidon johtamismallia, jolla voidaan vaikuttaa erityisesti kiinteistöjen energian käytön optimaaliseen johtamiseen ja pitkäjänteiseen kehittämiseen.

– Eri taloteknisten järjestelmien tarkoituksenmukaisen toiminnan ansiosta tilojen käyttäjille pystytään tarjoamaan viihtyisämmät, toimivammat ja turvallisemmat tilat – energiatehokkaasti, Aimonen sanoo.

Osana energiatehokkuuden parantamista Ilmarinen on myös ottanut kaukojäähdvtyksen käyttöön useissa kiinteistöissään.

Uudisrakentamisen hiilijalanjälki selville

Nykyisten kiinteistöjen energiatehokkuudesta huolehtimisen lisäksi Ilmarisen vastuullisuus näkyy rakennushankkeissa.

– Uudisrakennushankkeissa kartoitamme energia-analyysien avulla sopivat energiamuodot ja arvioimme mahdollisuuksia erityisesti aurinko- ja geotermisen energian hyödyntämiseen. Lisäksi toteutamme kaikkien uudisrakennustemme osalta elinkaarenaikaisen hiilijalanjäljen selvityksen, minkä perusteella kehitämme suunnitteluratkaisujamme myös tuleviin kohteisiin, Aimonen kertoo.

Ilmarinen on Suomen suurimpia kiinteistösijoittajia sekä merkittävä rakennuttaja ja kiinteistöpalveluiden tilaaja. Ilmarisen omistuksessa on kaikkiaan noin 3 600 asuntoa ja noin sata liike-, toimisto-, varasto- ja muuta kiinteistöä.

Ilmarinen on ollut mukana myös edellisessä, vuodet 2008-2016 kattaneessa energiatehokkuussopimuksessa.

Lisätietoja: Tomi Aimonen, kiinteistöjohtaja, puh. 050 366 7501