ILMARINEN MUKANA UUDESSA LIFELINEN AIKAISEN VAIHEEN RAHASTOSSA

19.2.2016
|
Tiedote

Ilmarinen on sijoittajana mukana uudessa Lifeline Ventures Fund III -rahastossa, joka sijoittaa suomalaisiin startup-yrityksiin. Rahaston sijoituskohteita yhdistää mahdollisuus tulla maailman johtavaksi yritykseksi omalla alueellaan.

Lifeline Ventures on kerännyt uuden 57 miljoonan euron aikaisen vaiheen rahaston. Nyt aloittava Lifeline Ventures Fund III Ky on Lifelinen kolmas rahasto vuoden 2012 jälkeen. Lifeline Venturesin aikaisempien rahastojen sijoittajien joukkoon on liittynyt uusia instituutioita sekä yksityis- ja perheyhtiösijoittajia.

"Emme koe olevamme puhdasverisiä sijoittajia. Olemme yrittäjiä, joilla on mahdollisuus sijoittaa toisten yrittäjien kiinnostaviin hankkeisiin. Uskomme, että taustamme auttaa meitä ymmärtämään ja tukemaan alkuvaiheen yritystä", toteaa Lifelinen toinen perustaja Timo Ahopelto.

Vuonna 2009 perustettu Lifeline Ventures on sijoittanut 55 aikaisen vaiheen yritykseen. Vuonna 2012 aloittaneen Lifeline Ventures Fund I Ky:n sijoitusten arvo on kolmessa vuodessa kolminkertaistunut. Lifeline Ventures on jo irtaantunut viidestä yrityksestä, joiden joukossa ovat Supercell, Facebookille siirtynyt Moves-liikuntasovellus, ja peliyhtiö King.comin ostama Nonstop Games.

"Tulemme mukaan yritykseen mieluiten hyvin aikaisessa vaiheessa, kun sitä vasta perustetaan. Uudella rahastolla tuemme yrittäjiä koko elinkaaren läpi. Kriittisimmät asiat yrityksissä tehdään ensimmäisen kolmen vuoden aikana ja haluamme olla niissä yrittäjän tukena", jatkaa Lifelinen toinen perustaja Petteri Koponen.

Ilmarisen lisäksi rahastossa muita institutionaalisia sijoittajia ovat Suomen Teollisuussijoitus Oy, Kasvurahastojen Rahasto II Ky, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Elo, Norvestia Industries Oy ja Suomen Itsenäisyyden Juhlarahasto Sitra, sekä yksityis- ja perheyhtiösijoittajia Veikko Laine Oy, Notalar Oy, Juuranto Invest Oy, Troll Ventures Oy, Geveles Ab, Illusian Oy, KEM Ventures Oy, Nissala Oy ja Procurator-Holding Oy.

Aihepiiri
Sijoitukset