ILMARINEN SIJOITTI TOIMISTOTALOON AMSTERDAMISSA

14.10.2016
|
Tiedote
image

Ilmarinen on laajentanut kiinteistösijoituksiaan Hollantiin hankkimalla 50 prosentin omistusosuuden Amsterdamin keskustassa sijaitsevasta Piet Hein Buildings -toimistokiinteistöstä. Kauppa on osa Ilmarisen strategiaa hajauttaa kiinteistösalkkuaan kansainvälisesti.

– Hollannin kiinteistömarkkinat ovat palautuneet finanssikriisin jälkeisestä ahdingosta ja Amsterdam tarjoaa tällä hetkellä houkuttelevan tuottotason moniin muihin Euroopan pääkaupunkeihin nähden. Hollanti sopii hyvin Ilmarisen sijoituskohteeksi johtuen sen kansainvälisestä, likvidistä ja läpinäkyvästä luonteesta, sanoo Ilmarisen kansainvälisistä kiinteistösijoituksista vastaava salkunhoitaja Mikko Antila.

Piet Hein Buildings -kiinteistö sijaitsee Amsterdamin vanhalla ja kokonaisuudessaan kehitetyllä satama-alueella ydinkeskustan tuntumassa, kymmenen minuutin kävelymatkan päässä päärautatieasemalta. Vuonna 2013 valmistunut toimistotalo on kooltaan 32 000 m2, ja tilat ovat kokonaisuudessaan vuokratut. Suurimmat vuokralaiset ovat vakavakaraiset yritykset Booking.com sekä TEVA Pharmaceuticals.

– Kiinteistö on uudenveroisessa kunnossa ja se on rakennettu laadukkaasti ja kestävästi. Tilat ovat helposti muunneltavissa ja kiinteistössä on käytetty nykyaikaisia, ympäristöystävällisiä ratkaisuja kuten esimerkiksi maalämpöä, jolla hoidetaan sekä lämmitys että jäähdytys, Antila sanoo.

Toisena omistajana kiinteistössä on ranskalainen institutionaalinen sijoittaja, jonka kanssa Ilmarisella on ennestään useampi yhteissijoitus. Kohteen hankinnassa sekä kiinteistön hallinnoinnissa yhteistyökumppanina on saksalainen Hannover Leasing Investment GmbH, jonka kanssa Ilmarinen tekee yhteistyötä myös Brysselissä sijaitsevan Euroopan komissiolle vuokratun Covent Garden -toimistokiinteistön hallinnoinnissa.

Ilmarinen on viime vuosien aikana lisännyt kansainvälisten kiinteistösijoitusten määrää sijoitussalkussaan. Kiinteistösalkun hajauttamisen tavoitteena on parantaa sijoitusten tuottoa ja turvaavuutta. Ilmarisella on ennestään suoria kiinteistösijoituksia Suomen lisäksi mm. Saksassa, Belgiassa ja Yhdysvalloissa.

Lisätietoja: Mikko Antila, salkunhoitaja, p. 050 5779066