ELÄKEHAKEMUSTEN KÄSITTELYSSÄ TILAPÄISIÄ VIIVÄSTYKSIÄ

25.8.2016
|
Uutinen

Ilmarinen on ottanut käyttöön uuden eläkkeiden käsittelyjärjestelmän. Se automatisoi ja nopeuttaa eläkehakemusten käsittelyä merkittävästi jo loppuvuoden aikana. Järjestelmän käyttöönotto aiheuttaa kuitenkin tilapäisiä viivästyksiä hakemusten käsittelyaikoihin. Tällä hetkellä emme pysty tekemään asiakkaidemme eläkepäätöksiä totutussa ajassa.

Hakemuskäsittelyn automatisointi tulee tulevaisuudessa vaikuttamaan positiivisesti kaikkien eläkelajien hakemusten käsittelyaikoihin. Käsittelyajat lyhenevät merkittävästi, ja vanhuuseläkkeiden kohdalla ne laskevat parhaimmillaan jopa muutamiin päiviin, kuvailee Ilmarisen eläkejohtaja Anne Koivula.

Tällä hetkellä järjestelmän käyttöönotto kuitenkin hidastaa väliaikaisesti eläkepäätösten antamista.

Vanhuuseläkkeiden käsittelyajat ovat noin puolitoista kuukautta. Työkyvyttömyyseläkehakemukset käsitellään keskimäärin kolmessa kuukaudessa ja ammatillisen kuntoutuksen hakemukset arviolta 1-2 kuukaudessa. Perhe-eläkehakemusten käsittelyaika on noin kuukausi. Eläke pyritään kuitenkin myönnetään sen kuukauden aikana kuin eläke alkaa.

Pahoittelemme asiakkaillemme käsittelyaikojen hidastumisesta ja eläkkeen odottamisesta aiheutunutta harmia. Ilmarinen on perinteisesti antanut eläkepäätökset muita yhtiöitä nopeammin, ja tarkoituksena on palata tälle linjalle mahdollisimman pian. Teemme jatkuvaa kehitystyötä ja olemme palkanneet lisää väkeä eläkkeiden käsittelyyn. Uskomme, että loppuvuoden aikana Ilmarisen eläkekäsittely nopeutuu ja tehostuu merkittävästi, toteaa Koivula.

Kuluvan vuoden aikana Ilmarisessa otetaan käyttöön myös sähköiset verkkohakemukset kaikille eläkelajeille. Myös tämä tulee omalta osaltaan helpottamaan ja nopeuttamaan eläkehakemusten käsittelyä.

Palvelujemme kehittäminen ja digitalisointi on meille Ilmarisessa tärkeää, jotta asiakkaillamme on käytössään mahdollisimman nykyaikaiset ja helppokäyttöiset palvelut, Koivula sanoo.

Lisätietoja asiakaspalvelustamme, p. 010 195 000

Aihepiiri
Eläkkeet