Kesä tulee – huolehdi kausityöntekijän eläketurvasta

14.5.2018
|
Uutinen
image

Kesätyöntekijät ovat jälleen rynnistämässä työmarkkinoille ja ansioiden ilmoittaminen eläkeyhtiöön on ajankohtaista. Voit helposti vakuuttaa kesätyöntekijäsi Ilmarisen verkkopalvelussa.

Milloin työntekijät vakuutetaan?

Jos työntekijä on 17–67-vuotias ja ansio samasta työsuhteesta on vähintään 58,27 euroa kuukaudessa. Älä unohda vakuuttaa myös muuta tilapäistyötä.

Miten hoidetaan kausi- tai muun tilapäisen työntekijän vakuutus?

Jos sinulla on jo TyEL-vakuutus, ilmoita myös kesä- ja muiden tilapäisten työntekijöittesi henkilö- ja ansiotiedot verkkopalvelussamme. Jos ilmoitat henkilö- ja ansiotiedot kuukausittain, tee näin myös kesätyöntekijöiden osalta. Ilmoita siis tiedot palkanmaksun jälkeen seuraavan kuukauden 7. päivään mennessä, jolloin saat meiltä laskun ennen eräpäivää.

Ilmoitan ansiotiedot vuosittain. Miten toimin?

Tee kesätyöntekijöiden osalta näin: ilmoita työntekijöiden henkilö- ja ansiotiedot verkkopalvelussamme heidän aloittaessaan työt. Ilmoita samalla vakuutuksesi uusi ennakkopalkkasumma ja tee työsuhteen päättymisilmoitus työsuhteen päätyttyä.

Entä jos minulla ei ole muita työntekijöitä eikä siksi myöskään TyEL-vakuutusta?

Voit hoitaa vakuuttamisen helpoiten Tilapäisen työnantajan palvelussa. Palvelussa ilmoitat työntekijöiden henkilö- ja ansiotiedot sekä maksat vakuutusmaksun heti omilla verkkopankkitunnuksillasi. Tee ilmoitus ja maksa vakuutusmaksu palkanmaksun yhteydessä, viimeistään kuitenkin palkanmaksua seuraavan kuukauden 20. päivä.

Entä jos tilitoimistoni hoitaa kaikki palkanmaksuun ja ilmoittamiseen liittyvät asiat?

Tilitoimisto voi hoitaa kausityöntekijöiden vakuuttamisen työnantajan puolesta Ilmarisen verkkopalvelussa. Tilitoimisto tarvitsee tähän erilliset tunnukset.

Mistä saan tarvittaessa lisää apua?

Asiakaspalvelumme neuvoo ja auttaa sinua, soita p. 010 195 000.

Lisätietoja:

Lue lisää myös