SATA TEKOA SUOMALAISEN TYÖELÄMÄN PUOLESTA

10.1.2017
|
Tiedote
image

Ilmarinen juhlii satavuotiasta Suomea keräämällä sata tekoa paremman työelämän puolesta. Hankkeen tavoitteena on tehdä työelämän hyvät käytännöt näkyviksi ja jakaa ne avoimesti kaikkien käyttöön, jotta suomalainen työelämä olisi maailman parasta.

– Suomalainen työelämä on sadassa vuodessa kokenut hurjan muutoksen. Me Ilmarisessa katsomme, että juhlavuonna kannattaa kiinnittää huomiota työelämän laatuun ja samalla haluamme tehdä kunniaa suomalaisille työn sankareille. Hankkeemme tavoitteena on yhdessä suomalaisten yritysten kanssa parantaa työelämää ja siten lisätä menestystä, tuottavuutta ja työkykyä, sanoo Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio.

Juhlavuoden kampanjassa Ilmarinen haastaa yritykset tekemään tekoja, jotka lisäävät henkilöstön hyvinvointia ja työvireyttä, parantavat jaksamista ja luovat positiivista energiaa. Teot voivat olla suuria tai pieniä, hyväksi havaittuja käytäntöjä tai kehitysideoita. Yritykset voivat myös haastaa toisiaan.

Tekoja kerätään kampanjasivustolla www.ilmarinen.fi/100tekoa. Tekoja voi ilmoittaa kuka tahansa yrityksen edustaja tai työyhteisön jäsen kirjoittamalla lyhyen kuvauksen teosta, ja siihen voi liittyä myös kuva tai video. Tekoja ja hyviä käytäntöjä nostetaan esille kuukausittain, ja vuoden lopussa parhaat teot palkitaan.

Sivusto toimii myös juhlavuoden jälkeen kaikille avoimena paremman työelämän portaalina, josta löytyy vinkkejä työelämän ja työhyvinvoinnin kehittämiseen.

Ilmarisen oma teko paremman työelämän puolesta on työyhteisöliikuttajan palkkaaminen. Kokeilun tarkoituksena on innostaa Ilmarisen henkilöstöä huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan liikunnan ja oikean ravitsemuksen avulla. Keinoina ovat esimerkiksi henkilökohtaiset opastukset, taukoliikuntatuokiot sekä luennot ja liikuntahetket tiimeille.­

– Haluamme edistää sitä, että jokainen löytää itselleen sopivat tavat huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. Liikuttajan palkkaaminen on meille strateginen teko: tavoitteenamme on näyttää, että työ ja työyhteisö voivat olla energian lähde, Timo Ritakallio sanoo.

Juhlavuoden kunniaksi Ilmarinen antaa myös lahjoituksen suomalaisen työelämän tutkimushankkeeseen. Lahjoituskohde julkistetaan loppukeväällä.

Lue lisää:

Lisätietoja:

johtaja Päivi Sihvola, viestintä, markkinointi ja HR, p. 040 757 4992