Eläkepäätös digiaikana – näin saat päätöksen eläkkeestäsi mahdollisimman nopeasti

1.6.2017
|
Uutinen
image

Eläkepäätöksen voi saada nopeimmillaan kotiin postitse muutamassa päivässä. Sukkelimmin päätöksen saat, jos teet eläkehakemuksen sähköisesti Ilmarisen verkkopalvelussa. Jos Ilmarinen ei tarvitse lisätietoja, eläkepäätös voidaan antaa heti.

 

Olennaisinta eläkkeelle jäämisessä on pohtia, milloin eläkkeelle haluaa jäädä. Vanhuuseläkkeelle jäävän kannattaa muistaa, että ajankohdasta tulee sopia työnantajan kanssa ja myös irtisanoutua töistä.

Ja sitten eläkettä hakemaan! 

- Jos kaikki eläkkeen laskemista varten tarvittavat tiedot ovat olemassa, Ilmarinen voi antaa eläkepäätöksen nykyjärjestelmin jopa minuuteissa. Tänä vuonna saapuvista vanhuuseläkehakemuksista olemme ratkaisseet neljänneksen päivän sisällä, sanoo osastopäällikkö Nina Bruun Ilmarisen Eläkkeet-osastolla.

Eläkkeenhakija voi nopeuttaa päätöksentekoa tekemällä eläkehakemuksen sähköisesti Ilmarisen verkkopalvelussa www.ilmarinen.fi/elakepalvelu. Verkossa eläkettä hakee jo 40 prosenttia Ilmarisen eläkkeenhakijoista.

Verkkohakemuksen liitteeksi kannattaa laittaa mukaan kaikki lisätiedot, jos sellaisia tarvitaan. Esimerkiksi työkyvyttömyseläkettä haettaessa kannattaa mukaan laittaa lääkärinlausunto.

Eläkepäätöksen tekoa hidastaa useimmiten työnantajalta saatavien palkkatietojen puute. Tähänkin eläkkeenhakija voi vaikuttaa itse ainakin jossain määrin:

- Jos haluaa eläkepäätöksen ripeästi, kannattaa vinkata työnantajaa kiirehtimään palkkatietojen lähettämistä eläkeyhtiölle, Bruun sanoo.

Bruun muistuttaa vielä, että oman eläkehakemuksen käsittelyä kannattaa seurata itse verkossa ja eläkehakemus jättää vasta lähellä eläkkeelle siirtymishetkeä. Poikkeuksen tekee työkyvyttömyyseläke, jota kannattaa hakea vähintään pari kuukautta ennen sairauspäivärahakauden päättymistä.

Ensi vuonna alkavia eläkkeitä ei kannata hakea ennen marraskuuta, koska päätöksiä ei voida antaa ennen indeksien vahvistamista.

Lisätietoja:

Milloin ja miten eläkkeelle?

Ilmarisen asiakaspalvelu p. 010 195 000