KUUKAUDEN TEKO PAREMMAN TYÖELÄMÄN PUOLESTA: ISOVANHEMPAINVAPAA

12.4.2017
|
Uutinen
image

Ilmarinen juhlii satavuotiasta Suomea keräämällä sata tekoa paremman työelämän puolesta. Hankkeen tavoitteena on tehdä työelämän hyvät käytännöt näkyviksi ja jakaa ne avoimesti kaikkien käyttöön, jotta suomalainen työelämä olisi maailman parasta. Tämän kuukauden tekona on teleoperaattori DNA:n isovanhempainvapaa.

DNA on ottanut ensimmäisenä työpaikkana Suomessa käyttöön isovanhempainvapaan. Jos DNA:n työntekijä tulee mummoksi tai vaariksi, saa hän halutessaan pitää viikon palkallisen vapaan. Uudella käytännöllä DNA haluaa edistää työpaikan perheystävällisyyttä myös työuran myöhemmässä vaiheessa. 

– Minusta tuli isoäiti pari vuotta sitten ja sanoin taukotilassa ääneen, että olisipa huimaa saada pitää mummi- tai pappalomaa. Henkilöstöjohtajamme sattui kuulemaan ideani ja lähti sitä viemään eteenpäin, kertoo idean isoäiti Tarja Sinkkonen.

– Vapaalla edistämme työpaikan perheystävällisyyttä työuran myöhemmässä vaiheessa. Isovanhempainvapaa on DNA:lla työsuhteessa olevia ja vuokratyöntekijöitä koskeva viikon mittainen palkallinen vapaa, joka on tarkoitettu isovanhemman ja lapsenlapsen yhdessäoloon sekä perheen auttamiseen. Vapaaseen ovat oikeutettuja myös adoption tai uusioperheen kautta isovanhemmiksi tulleet, kertoo henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

DNA:n isovanhempainvapaata on kehuttu innovatiiviseksi avaukseksi, joka tuo perheystävällisyyden entistä vahvemmin mukaan työelämään. Isovanhempainvapaa on kertaluonteinen etu ja vapaaseen ovat oikeutettuja vuoden 2017 alusta alkaen syntyneiden tai adoptoitujen lastenlasten isovanhemmat.

Isovanhempainvapaa on tarkoitus käyttää perheen yhdessäoloon vuoden sisällä lapsenlapsen syntymästä.

– Monilla tuoreilla äideillä ja isillä tukiverkosto saattaa olla pitkän matkan päässä, joten on tärkeää, että isovanhemmat voivat olla läsnä silloin kun heitä tarvitaan. Aloite isovanhempainvapaasta tuli alun perin henkilöstöltä ja se otettiin rohkeasti osaksi DNA:n perheystävällisiä käytäntöjä, sanoo Marko Rissanen.

Osallistu ja voita!

Onko sinun työpaikallasi käytäntöjä, jotka lisäävät hyvinvointia tai yhteishenkeä? Jaa ne meille ja muille. Sata ensimmäistä teon ilmoittajaa pääsee leffaan kaverin kanssa.

Teot voivat olla suuria tai pieniä, hyväksi havaittuja käytäntöjä tai kehitysideoita. Teot kerätään kampanjasivustolle www.ilmarinen.fi/100tekoa, josta kuka tahansa voi käydä poimimassa vinkkejä omaan työyhteisönsä kehittämiseen sekä äänestää suosikkitekoaan.

Arvomme äänestäjien kesken joka kuukausi Polar Loop -aktiivisuusranneke. Parhaat teot palkitaan vuoden lopussa työyhteisöille räätälöidyillä työhyvinvointipäivillä.

Osallistu ja voita osoitteessa www.ilmarinen.fi/100tekoa.