Kesätyöntekijä kotiin tai konttoriin? - Työnantaja, muistathan eläkevakuutuksen

23.5.2017
|
Uutinen
image

Kesäkioskin myyjä, nurmikon leikkaaja tai kesälomasijainen? Ulkona tai sisällä, kotona tai konttorissa, työnantajan kuuluu eläkevakuuttaa myös kesätyöntekijät.

Kesätyöntekijät kuuluvat monen yrityksen kesään. Mutta eläkevakuutuksen piiriin kuuluvia kesätyöntekijöitä työskentelee myös monissa kodeissa.

Työnantajan on vakuutettava kaikki 17–67-vuotiaat työntekijät, jotka ansaitsevat kuukauden aikana vähintään 58,19 euroa kuukaudessa. Esimerkiksi kesäksi palkattu lastenhoitaja tai nurmikon leikkaaja on vakuutettava, jos ehdot täyttyvät. Velvollisuus koskee sekä yrityksiä että yksityishenkilöitä.

Vaikka ei olisi Ilmarisen asiakas, pystyy ilmoittamaan kausityöntekijöiden tiedot ja maksamaan työeläkemaksut Tilapäisen työnantajan verkkopalvelussa. Palvelua voivat käyttää myös kotitaloudet. Ilmoitus tehdään palkanmaksun jälkeen, seuraavan kuun 20. päivään mennessä.

Yritykset, joilla on jo TyEL-vakuutus Ilmarisessa, voivat ilmoittaa kausityöntekijöiden tiedot samoin kuin muidenkin työntekijöiden. Tiedot ilmoitetaan työnantajan verkkopalvelussa palkanmaksun jälkeen, seuraavan kuun seitsemänteen päivään mennessä. Lähetämme maksuista laskun.

Työntekijöiden vakuuttamisen voi myös antaa tilitoimiston tehtäväksi. Työntekijöiden työeläkevakuutuksia Ilmariseen hoitavat tilitoimistot voivat käyttää myös Tilapäisen työnantajan palvelua.

Lisätietoa tilapäisen kausityöntekijän vakuuttamiseta löydät verkkosivuiltamme.

Tilapäisen työnantajan palvelu.

Apua saa myös asiakaspalvelustamme numerosta p. 010 195 000.