Kilometrikisasta lisää energiaa työyhteisöön

5.10.2017
|
Uutinen
image

Vuoden 2017 pyöräilyn Kilometrikisa on päättynyt Ilmarisen joukkueen osalta hienosti: poljimme enemmän kilometrejä kuin koskaan ennen! Kilometrikisan avulla Ilmarinen energisoi ja kannustaa henkilöstöä liikkumaan, edistää terveitä elämäntapoja, vähentää liikkumisesta aiheutuvia päästöjä sekä tukee Ketjureaktio-hyväntekeväisyyskampanjaa.

Kilometrikisa on leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. Ilmarinen on ollut mukana Kilometrikisassa vuodesta 2013. Samasta vuodesta asti olemme osallistuneet myös Suomen Punaisen Ristin hyväntekeväisyyskampanja Ketjureaktioon.

– Kilometrikisasta on tullut meille jo perinne. Leikkimielisessä kisassa on meille vakava tavoite: Kilometrikisa tukee Ilmarisen strategista tavoitetta energisoituneesta työyhteisöstä. Kannustamme ilmarislaisia liikkumaan ja noudattamaan terveitä elämäntapoja. Hyvällä kunnolla ja terveellisillä elämäntavoilla on keskeinen merkitys ihmisten jaksamisessa ja jatkamisessa työelämässä, Ilmarisen viestinnästä ja henkilöstöstä vastaava johtaja Päivi Sihvola sanoo.

Ilmarinen kerää Kilometrikisan kautta myös varoja Suomen Punaisen Ristin Ketjureaktiolle, jossa jokaisesta henkilöstön polkemasta 25 kilometristä lahjoitetaan yksi euro kampanjaan. Tänä vuonna lahjoitamme SPR:lle yli 4 700 euroa.

Työkavereiden kannustuksella uuteen ennätykseen

Vuonna 2016 Ilmarisen joukkue polki 118 polkijan voimin hiukan yli 107 000 kilometriä. Tänä vuonna Ilmarisen joukkue kasasi yli 200 aktiivisen polkijan voimin noin 118 000 kilometriä.

– Saimme tänä vuonna innostettua mukaan ennätysmäärän polkijoita, mitä pidän hienona asiana! Toisiamme tsempaten ja kirittäen pääsimme uuteen kilometriennätykseen. Minä sain haastajakseni liikuttajamme Elsi Luomin, jonka kanssa kisatessa pääsimme molemmat tuhannen poljetun kilometrin pintaan, Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio kertoo.

Ilmarisen joukkueen poljettujen kilometrien keskiarvo oli noin 550 km per polkija. Ilmarisen pyöräilijät säästivät Kilometrikisan kisan kautta laskennallisesti polttoainetta yli 8 200 litraa ja hiilidioksidipäästöjä yli 20 000 kiloa.