Kolmannen polven konepajalaiset

17.10.2017
|
Artikkeli
image

Perheyrityksen puikkoihin ei ole välttämättä helppo hypätä. Helpottuuko vai vaikeutuuko vallanvaihto, jos historia ulottuu jo kaksi sukupolvea taaksepäin? Amak Oy:n onnistuneessa sukupolvenvaihdoksessa tärkeintä oli uskallus luopua.

Kaikki alkoi postituskoneesta. Sellaisen Teemu ja Santtu Vaistilan isoisä otti tuotteekseen 50 vuotta sitten – ja alkoi valmistaa lähetyksiä lajittelevia laitteita lehtitaloille.  

Nyt piirroskuva postituskoneesta koristaa kokoushuoneen seinää helsinkiläisellä teollisuusalueella. Vieressä koreilee tunnustuksia Vuoden yrittäjä -palkinnosta Suomen vahvimmat -sertifikaattiin. Enää Amak ei myy postituskoneita, vaan valmistaa alihankintana komponentteja teollisuusyritysten tarpeisiin – ja tekee tasaista kasvua hiipuvaksi mielletyllä valmistavan teollisuuden alalla.  

Menestyksekästä konepajayritystä pyörittävät nyt 70-80-luvun taitteessa syntyneet veljekset – jo kolmannessa sukupolvessa.  

Uskallus irrottaa 

Teemu ja Santtu kasvoivat konepajaympäristöön. Kesätyöt, taksvärkkipäivät ja hallinsiivousvuorot viikonloppuisin pitivät huolen siitä, että perheyritys tuli tutuksi jo varhain. Kaupallisen ja tekniikan alan opiskelupaikkoja valitessa alkoi jo olla selvää, että yrittäjyys kiinnostaa.  

Teemun ja Santun äiti siirtyi isänsä saappaisiin firman pääosakkaaksi80-luvulla. Siinä missä edellinen sukupolvenvaihdos oli myrskyisä, veljesten kohdalla siirtymä on edennyt pehmeästi. Äiti antoi alusta asti vapaat kädet Amakin kehittämiseen ja pysyi taustalla tukena.  

 – Äidille vastuu tuli pyytämättä, ja isoisä pysyi tiukasti puikoissa myös omistajuuden siirryttyä. Me taas saimme päättää asioista alusta asti itse, Teemu kertoo.  

Tärkeää on ollut myös aika. Siis se, että sitä on ollut tarpeeksi. Teemu ja Santtu ovat olleet Amakin omistajina vuodesta 2014, mutta operatiivinen vastuu siirtyi heille jo vuosikymmenen alussa, kun Teemu aloitti työt toimitusjohtajana ja Santtu tuotantoinsinöörinä. Sen jälkeen omistajuuden siirto oli lähinnä muodollisuus. 

– Helpon siirtymän avain on ollut edellisen sukupolven rohkeus luopua. Ei kannata sortua vaihtamaan lastensa vaippoja liian pitkään, Santtu sanoo.

 Menestystekijänä ihminen 

 Yritys on pysynyt samassa perheessä, mutta johtamistyylit ovat vaihtuneet sukupolvesta toiseen. Nyt veljekset vetävät Amakia parivaljakkona, jonka vahvuudet tukevat toisiaan.  

– Minä olen tarkempi numeroiden pyörittelijä, Santtu taas kiinnostuneempi tekniikasta. Molemmille on kuitenkin tosi tärkeää olla tekemisissä työntekijöiden kanssa. Haluamme olla johtajia, joilla on kasvot, Teemu sanoo.  

Osa koneistajista on elänyt läpi kaikki kolme omistajasukupolvea. Jotkut heistä ovat olleet sorvin ääressä jo silloin, kun veljekset tutustuivat konepajaan vasta äidin vatsasta käsin.  

Pitkät työsuhteet ja kokemuksen kartuttama ammattitaito ovatkin Amakin menestyksen ydin. Siksi veljekset haluavat pitää työntekijöistä aktiivisesti huolta. Hyvät työeläkepalvelut Ilmariselta, kattava työterveys, vuosittaiset hammastarkastukset ja virikekortit ovat esimerkkejä siitä, kuinka Vaistilat ovat satsanneet porukan hyvinvointiin. Kaikista tärkeintä henkilöstön mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Koneistajat ovat mukana työvuorojen suunnittelussa, ja liukuva työaika mahdollistaa joustavan arjen.  

– Työhyvinvointiin panostaminen on iso satsaus, mutta ehdottoman tärkeä investointi, Teemu sanoo.  

Seuraavaksi harkinnassa on testata Ilmarisen Parempi vire -palvelua. Ensin idea pitää kuitenkin koeajaa henkilöstöllä – ilman heidän kuuntelemistaan ei työntekijöitä koskevia päätöksiä nimittäin tehdä.  

–Avoin ja keskusteleva ilmapiiri on kaiken a ja o. Työ tuntuu merkitykselliseltä, kun asioihin pääsee vaikuttamaan. Siitä haluamme pitää kiinni, Santtu summaa. 

-------
Amak Oy 

Perustettu vuonna 1965. Ensimmäinen sukupolvenvaihdos 80-luvun puolivälissä, toinen vuonna 2014. Erikoistunut alihankintakoneistukseen. Työntekijöitä 24. Liikevaihto 2,7 miljoonaa euroa. Amak Oy

PK-yrittäjä, pidä huolta itsestäsi ja työntekijöistäsi – näin Ilmarinen tukee työkykyä 

Ilmarinen tarjoaa erinomaisia palveluja, joiden avulla työntekijöiden ja esimiesten työhyvinvoinnin kehittäminen onnistuu helposti: Luotaamo-palvelukokonaisuuden avulla pysyt kärryillä henkilöstön hyvinvoinnista muun muassa työvire-kartoitusten ja Parempi vire -mobiilipalvelun kautta. Valmentamosta löytyy erilaisia koulutuksia ja verkkokursseja niin työhyvinvointiin, johtamiseen kuin työkykyjohtamiseenkin liittyen.  
 
– Jos omalle yritykselle sopiva palvelu pohdituttaa, kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä. Yhdessä keskustellen pystymme tehokkaasti paikantamaan, miten parempaa työelämää voi lähteä kehittämään juuri sinun työyhteisössäsi, sanoo Ilmarisen työhyvinvointiasiantuntijaHeidi Löfström

Parhaiten tavoitat Ilmarisen Parempaa työelämää -palvelut sähköpostitse osoitteesta tyohyvinvointi@ilmarinen.fi tai puhelimitse numerosta 0102843100. 

Lue myös:

Tule Ilmarisen asiakkaaksi 
 
Hymy tuo tulosta. Tee testi ja selvitä, miten Ilmarinen voi tukea sinua ja työntekijöitäsihuolehtimaan työkyvystäsi. 

Teksti: Henna Kokko Kuvat: Eeva Murtolahti

Aihepiiri
Asiakastarina