LASKE ARVIO OSITTAISESTA VANHUUSELÄKKEESTÄSI ELÄKELASKURILLA

9.2.2017
|
Uutinen

Jos osittainen vanhuuseläke kiinnostaa, voit laskea eläkearvion mahdollisen eläkkeesi määrästä kätevästi Ilmarisen eläkelaskurilla. Eläkelaskurilla on tehty erilaisia osittaisen vanhuuseläkkeen laskelmia jo yli 12 000 kertaa.

– Uusia osittaisen varhennetun vanhuuseläkkeen hakemuksia on vastaanotettu tammikuun loppuun mennessä jo 493 kappaletta, kertoo osastopäällikkö Nina Bruun Ilmarisesta.

Osittaista vanhuuseläkettä voit hakea 61-vuotiaasta alkaen. Osittainen vanhuuseläke vähentää lopullista eläkettä riippuen siitä, minkä ikäisenä osittaiselle eläkkeelle jää. Siksi laskelma kannattaa tehdä ja asiaa harkita ennen osittaisen eläkkeen hakemista.

Osittaisella vanhuuseläkkeellä voi itse päättää, jatkaako töissä entiseen malliin, vähentääkö työntekoa tai lopettaako sen kokonaan.

– Esimerkiksi 61-vuotiaana otettu varhennettu eläke vähentää lopullista vanhuuseläkettä 9,6 prosenttia puolikkaan eläkkeen osalta. Kannattaa muistaa, että jos osittaisen vanhuuseläkkeen ottaa alimman vanhuuseläkeiän täyttämisen jälkeen,  saa eläkkeeseen lykkäyskorotuksen, joka on 0,4 prosenttia kuukaudessa, Bruun muistuttaa.

Eläkelaskuri

Osittainen vanhuuseläke

Eläkeuudistus 2017