Mummot diskoon – tanssi on iätön riemu!

15.12.2017
|
Artikkeli
image

Kello on yksi päivällä. Perinteinen Tavastia-klubi täyttyy hymyilevistä mummoista ja vaareista, innostuneesta puheensorinasta ja jouluisesta koristelusta. Legendaarinen DJ Tapani Ripatti pyöräyttää Abban soimaan. Mummodisko alkaa!

Syyskuussa 2017 järjestettiin Helsingin Tavastialla Mummodisko, jonka tavoitteena oli tarjota niin mummoille kuin vaareillekin mahdollisuus tanssia ja viihtyä yhdessä tuttujen ja tuntemattomien kanssa diskomusiikin tahdissa. Tapahtumalla pyrittiin lievittämään ikäihmisten yksinäisyyttä sekä mahdollistaa hyviä kohtaamisia yli sukupolvien. Nuoremmilla oli mahdollisuus tulla tansseihin oman mummonsa tai vaarinsa tai vaihtoehtoisesti jonkun muun vanhuksen kanssa. Nuoremmat saivat tulla paikalle myös yksin vapaaehtoisiksi tanssikavereiksi. 

Ensimmäinen Mummodisko oli valtava menestys ja siihen osallistui yhteensä yli 700 ikäihmistä ja vapaaehtoista työntekijää. Diskon toteuttamisen takana olivat geronomiopiskelijat Mikko Haapalainen ja Joni Tammisalo yhdessä Siskot ja Simot ry:n kanssa.   

– Mummodiskon idea on lähtenyt Mikko Haapalaiselta. Hän oli työharjoittelussa palvelutalossa ja soitteli levyiltä mm. diskomusiikkia. Mikko havaitsi, että moni ikäihminen haluaa kuulla muutakin kuin humppaa ja pitää edelleen menevästä musiikista. Haluamme alan opiskelijoina olla mukana kehittämässä vanhustyötä, tuoda heille iloa elämään sekä lisätä hyvinvointia tällaisten tapahtumien kautta, Joni Tammisalo kertoo.  

Suuren suosion vuoksi Mummodisko järjestettiin uudelleen pikkujouluteemalla Helsingin Tavastialla keskiviikkona 13.12.2017. Ilmarinen oli yksi diskoa tukeneista tahoista. 

– Osallistujat ovat löytyneet monen eri kanavan kautta sekä jakamalla tietoa esim. palvelutaloihin ja vanhainkoteihin. Toivomme, että viesti on tavoittanut mahdollisimman monen ikäihmisen. Syyskuun ensimmäinen Mummodisko osoitti, että tällaisille tapahtumille on kysyntää. Tapahtuman vapaaehtoiset ovat löytyneet mm. Hiiop100-portaalin kautta. 

Lisää pappoja!

Toisen Mummodiskon juontajia olivat Kaj Kunnas ja Tuija Piepponen sekä esiintyjinä Hansu ja Pirre sekä Jussi & Boys -yhtye. Tiskijukkia oli kolme: DJ Tapani Ripatti, DJ Kuk Norris (Mikko Haapalainen) sekä DJ Harri Hertell.

Joulukuun Mummodisko keräsi taas satoja osallistujia. ”Tosi kivaa!”, ”Siitä on vierähtänyt monta vuotta, kun tätä kappaletta olen viimeksi tanssinut!”, ”Kyllä tuo Kaj Kunnas on ihana!”  Siinä muutama mummojen suusta kuultu kommentti. Myös tapahtumassa vieraillut Brother Christmas oli mummojen mieleen ja hänet haluttiin moneen yhteiseen valokuvaan.

Päävastuun diskosta kantoi Mummodisko ry, joka on geronomiopiskelijoiden perustama yhdistys. Yhdistyksen toiminta-ajatuksena on edistää yhteisöllisyyttä sekä tuottaa mielihyvää, hyvinvointia, elämyksiä ja merkityksellisiä eri sukupolvien rajoja ylittäviä kohtaamisia.  

Paikalla tanssineet mummot olivat diskoon tyytyväisiä ja toivoivat Mummodiskoille jatkoa. Mutta yksi toive nousi erityisesti esiin: lisää pappoja diskoon!

Pääkuva: Jussi & Boys lavalla
Teksti ja kuvat: Sami Kelhä