Porin Puuvilla on vuoden kauppakeskus

13.10.2017
|
Uutinen
image

Porin keskustassa sijaitseva kauppakeskus Puuvilla on valittu vuoden 2017 kauppakeskukseksi Suomessa. Puuvillan omistavat Ilmarinen ja Renor Oy.

NSCS:n (Nordic Council of Shopping Centres) järjestämässä kilpailussa arviointikriteereinä olivat mm. ympäristöasiat, yhteiskunnallinen aktiivisuus, arkkitehtuuri, taloudellinen menestys ja vuokralaiset. Tuomaristo vieraili kauppakeskuksissa paikan päällä ja kilpailuun kuului myös asiakastutkimus.

Palkintoraadin mukaan ”Puuvilla on alueensa ylivoimainen toimija, jonka monipuolinen sisältö palvelee asiakkaitaan ennakkoluulottomasti. Menestyvä keskus ja myös potentiaalinen sekä kehittymisen että tuloksellisuuden saralla. Omien asiakkaiden ylistämä. Arkkitehtuuri persoonallista ja monivivahteista. Osannut hyödyntää oman ympäristönsä.” Voiton myötä Puuvilla pääsee kisaamaan vuoden pohjoismaisen kauppakeskuksen tittelistä. 

Puuvilla on kaupunkikortteli, jossa kulttuurihistoriallinen puuvillatehdasmiljöö yhdistyy moderniin kauppakeskukseen. Puuvillassa on myös panostettu resurssitehokkuutteen, ja KTI:n tutkimuksen mukaan Puuvilla on Suomen vähäpäästöisin kauppakeskus. Sen katolla on Suomen suurimpiin kuuluva aurinkosähkövoimala, ja sekä lämmitykseen että jäähdytykseen käytetään geoenergiaa. 

– Ilmarinen on pitkäjänteinen ja vastuullinen kiinteistönomistaja. Sijoitamme aikaa kestäviin, ympäristöystävällisiin sekä käyttäjille terveellisiin ja turvallisiin rakennuksiin, jotka sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien päässä. Porin Puuvilla täyttää nämä kriteerit erinomaisesti. Uutta ja vanhaa yhdistävä Puuvilla on ekotehokas ja vahvistaa kaupunkikeskustan elinvoimaisuutta. Olemme tyytyväisiä, että kaupunkilaiset ovat ottaneet paikan omakseen ja myös palkintoraati arvosti monimuotoista kauppakeskusta, Ilmarisen vuorauspäällikkö Ville Laurila sanoo.

Kilpailun finaalissa olivat Puuvillan lisäksi kauppakeskus Mylly Raisiosta, kauppakeskus Valkea Oulusta sekä IsoKristiina Lappeenrannasta. Finalisteista myös IsoKristiina on Ilmarisen puoliksi omistama 

Lisätiedot:
Ville Laurila, vuokrauspäällikkö, Ilmarinen, p. 040 501 0040, ville.laurila@ilmarinen.fi
Tutustu Ilmarisen toimitiloihin.

Aihepiiri
Kiinteistöt