Kuukauden teko paremman työelämän puolesta - Lyytin Stop multitaskingille!

16.10.2017
|
Artikkeli
image

Ilmarinen juhlii satavuotiasta Suomea keräämällä sata tekoa paremman työelämän puolesta. Hankkeen tavoitteena on tehdä työelämän hyvät käytännöt näkyviksi ja jakaa ne avoimesti kaikkien käyttöön, jotta suomalainen työelämä olisi maailman parasta. Tämän kuukauden tekona on Lyyti Oy:n Ollaan aidosti läsnä - Stop multitaskingille!

Näppäimistöjen naputus, kumartuneet päät ja hajamieliset katseet työpaikan neukkarissa. Tuttua, eikö?

Kuten Lyyti Oy:n CEO Petri Hollmén kertoo, Multitasking on sitä, että yrität olla tehokas tekemällä monta eri asiaa samaan aikaan, vaikka se on käytännössä mahdotonta.

Tämä on huomattu myös Lyyti Oy:llä ja siksi yrityksessä laitettiinkin piste multitaskingille. Läppärit ja mobiililaitteet siirretään pois palavereista ja kahvipöydistä, jos niitä ei ihan oikeasti tarvita. Lyytillä kehitettiin kaikkia hyödyttävä sanktiojärjestelmä, jossa luvattomasta multitaskaamisesta joutuu jakamaan yrityksen sisäisessä Facebook-ryhmässä aivopähkinän ja antamaan oikein vastanneelle kymmenen euroa. Alkuun pähkinöitä ratkottiin tiheämpään, mutta nykyään enää vain satunnaisesti.

CEO Petri Hollménin mukaan työntekijät ovat ottaneet multitaskingista luopumisen vastaan erittäin innostuneesti ja positiivisesti huolimatta siitä, että kyseessä on IT-firma ja laitteita on moneen lähtöön.

– On todettu todella toimivaksi, että me oikeasti keskitytään siihen, mitä me tehdään ja siihen toiseen ihmiseen, Hollmén jatkaa.

Multitaskingista luopuminen näkyy Lyytillä tehokkuuden, ihmisten välisen kommunikoinnin ja vuorovaikutuksen kasvuna. Koko fiilis on positiivisempi ja ihmisillä menee paremmin keskenään.

Uudenlainen työkulttuuri aiheuttaa myös kummastelua.

– Yrityksemme uusi työntekijä oli ensimmäisen yhteisen palaverin jälkeen aivan hämillään, koska kaikki ihmiset olivat läsnä, kaikki kuuntelivat ja keskittyivät, kertoo Hollmén.

– Ihmeitä tapahtuu, toteaa Hollmén vielä loppuun.

Osallistu ja voita!

Onko sinun työpaikallasi käytäntöjä, jotka lisäävät hyvinvointia tai yhteishenkeä? Jaa ne meille ja muille. Sata ensimmäistä teon ilmoittajaa pääsee leffaan kaverin kanssa.

Teot voivat olla suuria tai pieniä, hyväksi havaittuja käytäntöjä tai kehitysideoita. Teot kerätään kampanjasivustolle www.ilmarinen.fi/100tekoa, josta kuka tahansa voi käydä poimimassa vinkkejä omaan työyhteisönsä kehittämiseen sekä äänestää suosikkitekoaan.

Arvomme äänestäjien kesken joka kuukausi Polar Loop -aktiivisuusranneke. Parhaat teot palkitaan vuoden lopussa työyhteisöille räätälöidyillä työhyvinvointipäivillä.

Osallistu ja voita osoitteessa www.ilmarinen.fi/100tekoa.