Turku Science Park: työkyky edellä uuteen yrityskulttuuriin

18.5.2017
|
Artikkeli
image

Kun yrityksen työntekijöiden määrä lähes tuplaantuu kerralla, käsillä on yrityskulttuurin murros. Ilmarinen tukee Turku Science Park Oy:n henkilöstön työkykyä muuttuvissa olosuhteissa.

Kun Turun Seudun Kehittämiskeskuksen toiminta yhdistettiin liiketoimintasiirrolla osaksi Turku Science Park Oy:n toimintaa kesällä 2016, organisaation henkilöstön määrä nousi 25:lla nykyiseen yli 60:een.

– Yritysjärjestelyjä on ollut ennenkin, mutta tämä on suurin tähänastisista, kertoo Turku Science Parkin talousjohtaja Raili Järnstedt-Kössi.

Yhdistymisen yhteydessä Turku Science Park vaihtoi uusiin toimitiloihin, joissa omien työhuoneiden sijaan työskennellään avokonttorissa ja jaetuissa työhuoneissa. Organisaation koon kasvu tuotti jo käytännön pulmia; esimerkiksi avokonttorityössä tärkeiden puhelinkoppien tulo viivästyi.

Lisäksi edessä oli suurempi haaste: kahden erilaisen toimintakulttuurin sulauttaminen yhdeksi. Tässä Turku Science Park tarttui Ilmarisen tarjoamaan apuun.

Ilmarisen työhyvinvointipäällikkö kävi yrityksessä konsultoimassa muutosprosessista ja kouluttamassa siitä, miten uudenlaiseen työkulttuuriin pääsee sujuvammin sisään. Esimerkiksi esiin noussut idea työhuonepalaverista otettiin Turku Science Parkissa käytäntöön. Palaverissa sovittiin yhteiset säännöt, joiden avulla avokonttorielämä sujuu ja työn laatu pysyy korkeana.

Sulautuminen vie aikaa

Raili Järnstedt-Kössin mukaan Turku Science Parkin yhteistyöhön tottuneet asiantuntijat suhtautuvat muutoksiin joustavasti. Silti organisaatioiden sulauttaminen vie pitkään, jopa vuosia. Me ja ne -ajattelu pilkahtelee välillä esiin.

– Vanhasta tutusta toimintatavasta halutaan pitää kiinni, vaikka muutos sinänsä koetaan meillä positiivisena asiana. Esimerkiksi tiedon kulku koetaan aina jollain tapaa riittämättömäksi. Henkilöstölle pitää antaa tilaisuuksia tuoda näitä ajatuksiaan esiin arjessa.

Työhyvinvointi yhtiössä on korkealla tasolla, mikä näkyy sairauspoissaolojen vähäisyytenä. Hyvä työkyky onkin tärkeää yritykselle, jonka menestys pohjautuu yksilöiden työpanokseen. Työntekijöistään huolehtiva yritys myös houkuttelee parhaita työntekijöitä.

– Henkilöstön motivoituneisuus on tärkein voimavaramme. Haluamme pitää siitä huolta, Järnstedt-Kössi sanoo.

Työhyvinvoinnilla ja sitä kautta työkyvyllä onkin merkitystä, sillä ne ovat edellytys tuottavalle työnteolle, joka rakentaa koko yrityksen menestystä.

Palautuminen on tärkeää

Esimies pitää fokusta yhteisessä suunnassa, mutta asiantuntijatyössä ihminen johtaa eniten itse itseään, sanoo Ilmarisen asiakkuuksista vastaava johtaja Pekka Puustinen.

– Selkeät yhteiset tavoitteet ovat tärkeät, mutta itsensä johtaminen on päivittäisessä työssä olennaista. Tiimityössä tiedon on hyvä kulkea niin, että vaikka jokaisella yksilöllä on oma asiantuntijuutensa, jokainen tietää myös tiimitovereidensa työstä jotain, Puustinen sanoo.

– Vaikka esimiehet tukevat, jokainen työntekijä on lopulta vastuussa itsestään. Näin myös hyvinvoinnissa, Raili Järnstedt-Kössi jatkaa.

Turku Science Parkissa henkilöstön työkykyä seurataan vuosittaisilla hyvinvointikyselyillä ja kehityskeskusteluissa sekä arkikeskusteluissa. Yhdistymisen vuoksi yhtiö panostaa kuluvana vuonna erityisen paljon sisäisen yhteistyön parantamiseen ja yhteisöllisyyden kasvattamiseen.

Pekka Puustisen mukaan yritys voisi hyötyä Ilmarisen uudesta Parempi vire -palvelusta, jossa työntekijät kannustavat toisiaan.

– Se voi auttaa yhteisöllisyyden muodostumista, Puustinen vinkkaa.

Tärkeä osa työhyvinvointia on palautuminen. Asiantuntijoilla on taipumus uppoutua työn imuun niin syvälle, että työstä irtautuminen on vaikeaa ja loppuunpalaminen uhkaa. Tarvitaan rentoutumista ja vapaa-aikaa.

– Työn rytmittäminen siten, ettei se seuraa mukana kotiin, on tärkeä taito, Pekka Puustinen muistuttaa.

Ilmarisen kanssa rakennat parempaa työelämää. Tule asiakkaaksi! Meiltä saat YEL- ja TyEL
-vakuutukset sekä itsellesi että työntekijöillesi. Jätä yhteydenottopyyntö, kun haluat keskustella vakuutuksen ottamisesta.

Fakta: Turku Science Park Oy

Turku Science Park Oy on Turun kaupungin 90-prosenttisesti omistama elinkeinopoliittinen yhtiö, joka tuottaa palveluita Turun seudun yrityksille ja korkeakouluille. Toimintatapa on verkostomainen.

Turku Science Parkin juuret ovat vuonna 1988 perustetussa DataCity Centerissä. Turun Seudun Kehittämiskeskuksen toiminta yhdistettiin vuonna 2016 Turku Science Park Oy:öön. Työntekijöitä on nyt yli 60 ja toimipisteitä useita. Talousjohtaja Raili Järnstedt-Kössin mukaan yrityksen henkilöstömäärä tulee kasvamaan.

Top 5 Näin yhdistät erilaiset yrityskulttuurit

1. Huolehdi, että sisäinen viestintä toimii.

2. Pidä yrityksen yhteinen tavoite kirkkaana.

3. Kuule tarkalla korvalla henkilöstön ajatuksia.

4. Anna yrityskulttuurien sulautumiselle aikaa.

5. Hyödynnä ulkopuolista asiantuntija-apua.

Teksti: Elina Teerijoki
kuvat: Jasko Poikonen ja Turku Science Park