TYÖKYKYJOHTAMISEEN PANOSTAMINEN ON KOKO YRITYKSEN ETU

11.4.2017
|
Artikkeli
image

Hyvä työilmapiiri, mukavat työkaverit ja positiivinen mieli. Niistä on pitkä työura tehty, ynnää Kattotutkan kuntotarkastaja Risto Inkeroinen.

Kuntotarkastaja Risto Inkeroinen, 67, kiipeää tarvittaessa edelleen katolle, vaikka olisi päässyt eläkkeelle jo vuosia sitten. Pitkän työuran salaisuus piilee innostavassa työssä ja hyvässä työilmapiirissä.

– Ennen kaikkea on kyse yrityksen ja työntekijän suhteesta. Meillä on hyvä henki ja toiminta on avointa, kattopalveluihin ja -tuotteisiin erikoistuneen Kattotutka Oy:n palveluksessa vuodesta 1997 ollut Inkeroinen kiittää.

Inkeroinen tekee osapuilleen 50–60-prosenttista työviikkoa.

– Olen jatkanut työntekoa, kun yritys tarjoaa työtä ja tarvetta osaamiselle löytyy. Tarkoitus on olla töissä ensi tammikuuhun, jolloin täytän 68. Sitten olen tehnyt osani.

Valtakunnallisesti toimivalla Kattotutkalla on 240 vakituista työntekijää. Kesäkaudella työntekijöiden määrä kasvaa 50:llä.

Kouvolassa asuva Inkeroinen veti aiemmin yrityksen kuntotarkastustoimintaa ja jatkaa samoja töitä edelleen. Lisäksi hän vastaa uusien työntekijöiden perehdytyksestä.

– Jonkin verran teen myös itse kuntotarkastuksia eli nousen silloin tällöin edelleen katolle.

 

Työssä jaksaminen on monen tekijän summa

Kattojen lisäksi Kattotutka pitää huolta myös työntekijöidensä hyvinvoinnista. Yritys panostaa työkykyjohtamiseen ja tekee systemaattista yhteistyötä Ilmarisen ja työterveyshuollon kanssa. Se on muun muassa solminut valtakunnallisen sopimuksen Terveystalon kanssa, jolloin Terveystalon kaikki toimipaikat ympäri maan ovat Kattotutkan työntekijöiden käytössä.

Jos työntekijän työkyky heikkenee, Kattotutka turvautuu Ilmarisen ammatilliseen kuntoutukseen. Ensisijaisena pyrkimyksenä on aina, että työntekijä koulutetaan uuteen tehtävään yrityksen sisällä.

– Lisäksi meillä on lakisääteistä laajempi ympärivuorokautinen tapaturmavakuutus ja hoitokuluvakuutus. Jos työntekijä esimerkiksi tarvitsee leikkausoperaation, hänen ei tarvitse odotella puolta vuotta vaan hän pääsee asianmukaiseen hoitoon heti, sanoo Kattotutkan varatoimitusjohtaja Heikki Kumpulainen.

Kumpulainen itse on entinen Hornet-lentäjä ja tekee nyt toista uraa Kattotutkalla. 

Työssä jaksamista Kattotutka tukee varhaisen tuen mallilla, ja mahdollisiin ongelmiin puututaan heti. Kattotutkalaisten arjessa työkykyjohtaminen näkyy myös liikunta- ja hierontapalveluina.

– Meillä on työnantajan maksama viikkoliikuntavuoro ja omaehtoista liikuntaa tuetaan liikuntaseteleillä. Sopimushierojalla saa käydä ensimmäiset kymmenen kertaa työnantajan kustannuksella. Lisäksi jokainen saa ostaa itse lisäkertoja samalla sopimushinnalla, Kumpulainen kertoo.

Molemminpuolista sitoutumista

Risto Inkeroinen kiittää työnantajaa sanansa mittaiseksi.

– Työhyvinvoinnista huolehtiminen ei ole meillä vain slogan, vaan se todella toimii.

Inkeroinen hyödyntää työnantajan tarjoamia palveluita ja viettää muutenkin aktiivista elämää. Luontokuvauksen harrastaja liikkuu paljon luonnossa ja harrastaa yhdistystoimintaa, mikä tuo sisältöä elämään.

Systemaattiseen työkykyjohtamiseen panostaminen on Kattotutkalla tietoinen valinta, jonka avulla sitoutetaan ja motivoidaan henkilöstöä. 

– Työntekijämme tietävät, että tapahtui mitä tapahtui, työpaikkaa ei sen vuoksi tarvitse vaihtaa, Kumpulainen sanoo.

Kattotutka onkin saanut OP Vakuutuksen tekemässä työhyvinvointikartoituksessa erinomaisia tuloksia muun muassa esimiestyötä ja työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtimista koskien.

Viisi vinkkiä työntekijöistä huolehtimiseen

1. Kuuntele työntekijöitä aidosti. Jos esimiehelle ongelmistaan kertova työntekijä kokee, ettei häntä kuunnella, alkaa työmotivaatio herkästi murentua.

2. Aisti herkillä tuntosarvilla työntekijöiden mielialoja ja ota puheeksi heti, jos havaitset ongelmia.

3. Pidä työntekijöiden terveydestä huolta. Kattotutkan kaltaisessa yrityksessä on tärkeä varmistaa, että työturvallisuus, varusteet, työtavat ja työkalut ovat kunnossa.

4. Anna kannustavaa palautetta. Se ruokkii positiivista kierrettä.

5. Ylläpidä hyvää työilmapiiriä esimerkiksi virkistystapahtumilla. Se edistää sekä yhteisön että yksilöiden hyvinvointia.

Lähde: Kattotutka, Heikki Kumpulainen

Risto Inkeroinen: positiivisia poimintoja työuran varrelta

  • On ollut motivoivaa saada olla mukana kehityksessä, jossa pienestä perheyrityksestä on kasvanut alan maanlaajuinen edelläkävijä.
  • Yritys on tarjonnut mahdollisuuden koulutukseen ja työuralla etenemiseen.
  • Vuorovaikutus esimiesten ja työtovereiden kesken on ollut arvostavaa ja rakentavaa.
  • Yrityksessä vallitsee molemminpuolinen luottamus ja omaan tekemiseen voi aidosti vaikuttaa.
  • Yritys huolehtii työntekijöistä laajan ja kattavan vakuutusturvan muodossa.

Lähde: Risto Inkeroinen

Lue lisää Ilmarisen työhyvinvointipalveluista

Teksti: Annamari Typpö
Kuvat: Johannes Wiehn