Uutinen 1.10.2018

Työeläkeote postitetaan loka-marraskuussa lähes 300 000 henkilölle

Ilmarinen postittaa loka-marraskuussa paperisen työeläkeotteen niille, jotka eivät ole tarkistaneet verkon sähköistä työeläkeotetta. Työeläkeote kertoo, kuinka paljon eläkettä on karttunut ja mistä työsuhteista. Otteen tiedot kannattaa tarkistaa. Helpoiten tarkistat työeläkeotteesi verkossa.

Työeläkeote postitetaan joka kolmas vuosi kaikille Suomessa asuville työntekijöille ja yrittäjille, jotka eivät ole eläkkeellä. Tänä vuonna ote postitetaan syys-joulukuussa syntyneille. Lisäksi otteen saavat kaikki vuonna 1959 tai aiemmin syntyneet. Kaikkiaan ote postitetaan syksystä lähes 300 000 henkilölle.

Työeläkeotteesta näet, kuinka paljon olet saanut ansioita, milloin ja kenen palveluksessa, ja kuinka paljon työsuhteistasi, yrittäjyydestäsi tai tietyistä sosiaalietuusjaksoista on kertynyt eläkettä edellisen kalenterivuoden loppuun mennessä.

Tarkista oma työeläkeotteesi ansio- ja työsuhdetiedot ja varmista että ne ovat oikein! Tarvittaessa ilmoita muutoksista. Helpoiten teet tarkistuksen ja korjausilmoituksen verkkopalvelussamme.

Verkkopalvelussamme voit tehdä myös arviolaskelmia omasta tulevasta eläkkeestäsi silloin kun sinulle parhaiten sopii. Voit esimerkiksi tehdä vaihtoehtoisia laskelmia, kuinka eläkettä karttuu lisää, jos siirrät eläkkeelle jääntiä vaikkapa vuodella.

Lue lisää työeläkeotteesta

Ajankohtaista

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita