Työyhteisövire luotaa henkilöstön ja organisaation vireen

23.5.2018
|
Uutinen
image

Ilmarisen paremman työelämän palvelukokonaisuus laajenee. Uusi Työyhteisövire-tutkimus tarjoaa kattavan näkymän työyhteisön vireeseen, vahvuuksiin ja kehittämiskohteisiin.

Ilmarinen tarjoaa paremman työelämän palveluita asiakasyritystensä suunnitelmallisen työkykyjohtamisen tueksi. Tavoitteena on edistää työkykyä, ennaltaehkäistä työkyvyttömyyttä ja rakentaa näin parempaa työelämää.

Työyhteisövire täydentää Luotaamon palveluita

Luotaamon palvelut auttavat yritystä kartoittamaan työyhteisön ja henkilöstön hyvinvointia ja työkykyä. Kartoitukset antavat organisaatiolle näkemyksen siitä, mihin keskittyä ja ohjaavat oikeanlaisten toimenpiteiden äärelle. Niiden avulla voidaan siis parantaa työhyvinvointia ja työkykyä edistävien toimenpiteiden vaikuttavuutta.

Työyhteisövire-tutkimus on laaja henkilöstötutkimus, joka antaa työnantajalle näkymän työyhteisön tilaan liittyvistä vahvuuksista ja kehittämiskohteista toimenpidesuosituksineen. Tutkimuksessa luodataan mm. yrityksen suuntaa, johtajuutta, kyvykkyyksiä ja käytäntöjä, jotka näkyvät työntekijäkokemuksessa, työhyvinvoinnissa ja työkyvyssä. Työyhteisövire on suunnattu yli 20 hengen yrityksille.

Uusi tutkimus täydentää Luotaamon palveluita mm. Parempi Vire -mobiilisovelluksen ja Työvire-kartoituksen rinnalla. Parempi Vire -mobiilisovellus motivoi henkilöstöä työkyvyn edistämiseen. Se antaa myös yrityksille näkymän henkilöstön työkyvystä. Kompakti Työvire-kartoitus toimii puolestaan nopeana pulssikyselynä ja on hyvä tapa mitata työyhteisön hyvinvointia esimerkiksi pienemmissä organisaatioissa sekä muutostilanteissa.

Mittaa, kehitä ja seuraa

– Tavoitteenamme on tarjota asiakasyrityksille kokonaisvaltainen näkymä henkilöstön hyvinvointiin ja organisaation vireeseen ja auttaa näin kohdistamaan työkykyjohtamisen toimenpiteet oikein. Työyhteisövire tarjoaa hyvän mahdollisuuden seurata henkilöstökokemuksen kehittymistä ja tehtyjen toimenpiteiden vaikuttavuutta, Ilmarisen palvelujohtaja Henna Ahtola sanoo.

– Kartoituksen jälkeen olennaista on asioiden vieminen arkeen. Muutos hyvinvoinnissa näkyy vasta, kun henkilöstön hyvinvointiin vaikuttavia asioita on pyritty muuttamaan, ja ne on otettu huomioon osana toimintatapoja ja johtamista, Ahtola painottaa.

Henkilöstölle Työyhteisövire-tutkimus on hyvä väylä antaa palautetta ja osallistua yrityksen toimintakulttuurin kehittämiseen.

– Hyvä johtaminen parantaa tutkitusti henkilöstökokemusta sekä lisää työkykyä. Tämä parantaa edelleen myös asiakaskokemusta, joten henkilöstöön panostaminen näkyy positiivisena yritykselle monesta näkökulmasta. Tavoitteenamme on edistää työkykyä ja lisätä näin tuottavuutta sekä rakentaa parempaa työelämää, Ahtola sanoo. 

Työyhteisövire on maksuton asiakasetu Ilmarisen asiakasyrityksille, joissa on yli 20 työntekijää. Se on helppo ottaa käyttöön verkossa Luotaamossa.

Tutustu

ilmarinen.fi/luotaamo

Ota Luotaamo käyttöösi  

 

Mikä Luotaamo?

  • Luotaamo on Ilmarisen kehittyvä virekartoitus- ja tutkimuskokonaisuus.
  • Luotaamo tuottaa tutkittua tietoa, toimenpidesuosituksia ja mittariston johtamisen ja työkyvyn kehittämisen välineeksi. Se antaa vastauksia tarjoamalla 360°-näkymän sekä henkilöstön hyvinvointiin että organisaation suorituskykyyn.
  • Luotaamon palveluihin kuuluvat mm. Parempi Vire -mobiilisovellus, Työvire-kartoitus sekä Työyhteisövire-tutkimus.
  • Tarjoamme Luotaamon asiakasyrityksillemme asiakasetuna, ja voit ottaa sen käyttöösi kätevästi verkossa.

 

Lisätiedot

Henna Ahtola, palvelujohtaja, p. 040 521 1068, henna.ahtola@ilmarinen.fi