Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.
Nimitykset 16.8.2019

Kari-Pekka Martimo työkykyriskien ennakoinnista ja tutkimuksesta vastaavaksi johtajaksi Ilmariseen

Ilmarinen vahvistaa työkykyriskien hallintaa ja ennakointia. Kari-Pekka Martimo on nimitetty työkykyriskien ennakoinnista ja tutkimuksesta vastaavaksi johtajaksi.

Lääketieteen tohtori, työterveyshuollon ja työlääketieteen erikoislääkäri Kari-Pekka Martimo aloittaa Ilmarisessa 9.9.2019 johtajana vastuualueenaan työkykyriskien ennakointi ja tutkimus. Hän raportoi työkykyjohtaja Kristiina Haloselle

Kari-Pekka Martimo siirtyy Ilmariseen työeläkeyhtiö Elosta, jossa hän on työskennellyt johtavana asiantuntijalääkärinä. Martimo on tehnyt pitkän uran työkykyasioiden ympärillä ja työskennellyt aiemmin mm. Työterveyslaitoksella johtavana ylilääkärinä ja Mehiläisen työterveys- ja työkykypalveluiden kehitysjohtajana.

Martimolla on myös vakuutuslääketieteen erityispätevyys. Ilmarisessa hän toimii osan työajastaan vakuutuslääkärin tehtävissä.

– Kari-Pekka Martimolla on todella laaja ja monipuolinen kokemus työkykyriskien ennakoinnista, hallinnasta ja tutkimuksesta. On hienoa, että saamme hänet vahvistamaan työkykyriskin hallinta ja kuntoutus -linjamme asiantuntemusta. Työkyvyn johtaminen perustuu entistä enemmän ennakoivan dataan, sen hyödyntämiseen ja analysointiin. Uskon, että meillä on nyt entistä parempi kyvykkyys auttaa asiakasyrityksiämme taklaamaan työkykyhaasteita varhaisemmassa vaiheessa ja rakentaa yhteistyössä vaikuttavia palveluprosesseja työkykyriskien hallintaan, Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halonen sanoo.

– Työkyvyttömyys on monimutkainen ongelma, joka ei ratkea yksinkertaisin keinoin. Onneksi lisääntyvä tutkimusnäyttö antaa hyvän pohjan toimiville ratkaisuille. Työkykyyn liittyvät palvelut on Ilmarisessa koottu yhteen: työkykypalveluiden, ammatillisen kuntoutuksen ja asiantuntijalääkäreiden tiiviistä yhteistyöstä hyötyvät niin asiakasyritykset kuin niiden työntekijätkin. Liityn innokkaana Ilmarisen asiantuntijajoukkoon. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet pidentää työuria ja nostaa työllisyysastetta, Martimo sanoo.   

Ilmarisessa on tehty myös muita nimityksiä osastonjohtajan tehtäviin. Lue kaikki nimitykset uutishuoneestamme.

Lisätiedot

Ajankohtaista

Tiedote 24.4.2024

Työkyvyttömyydessä iso vaihtelu toimialoittain – uusi indeksi tarjoaa ennusteita ja tilannetietoa

Työkyvyttömyyseläkkeiden määrässä on jopa nelinkertainen ero eri toimialojen välillä. Fyysisesti kuormittavilla aloilla työuraa uhkaavat todennäköisemmin tuki- ja liikuntaelinten sairaudet, kun taas asiantuntija-aloilla mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy pysyvään työkyvyttömyyteen. Tiedot selviävät Ilmarisen uudesta työkyvyttömyyseläkeindeksistä.

Työkyvyttömyydessä iso vaihtelu toimialoittain – uusi indeksi tarjoaa ennusteita ja tilannetietoa

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita