Uutinen 29.11.2019

Parempi vire -palvelu päättyy

Parempi vire -palvelu poistuu Ilmarisen työkykypalveluiden valikoimasta ensi vuonna.

Parempi vire on mobiilisovellus oman työkyvyn ja hyvinvoinnin tukemiseen. Se on ollut asiakasetu Ilmarisessa vakuutetuille asiakkaille. Palvelu on nykyisten käyttäjien käytössä 1.6.2020 saakka. Ilmarisen uusille asiakkaille Parempi vire -palvelua ei enää tarjota.

Parempi vire -palvelusta luopumisen taustalla on Finanssivalvonnan tarkennettu työkyvyttömyysriskin hallintaa koskeva ohjeistus.

– Perustehtävämme on huolehtia asiakkaidemme työeläketurvasta. Työkyvyttömyysriskin hallinta on tärkeä osa työeläkevakuuttamista, kuten Finanssivalvontakin toteaa. Tulemme jatkossakin auttamaan asiakasyrityksiämme tunnistamaan työkykyriskejä, ennaltaehkäisemään työkyvyttömyyttä sekä tukemaan työhön paluussa ammatillisen kuntoutuksen keinoin. Tämä hyödyttää niin työntekijää, työnantajaa kuin koko yhteiskuntaa, Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halonen sanoo.  

Työkyvyttömyyseläkkeelle jäi viime vuonna 20 000 ihmistä, ja työkyvyttömyyseläkkeitä maksetaan vuosittain 2,5 miljardia euroa. Työkyvyttömyysriskin torjunta on osa työeläkevakuuttamista. 

– On hyvä, että pelisääntöjä selkiytetään. Käymme huolellisesti läpi Finanssivalvonnan ohjeet ja huomiot ja arvioimme niiden vaikutusta toimintaamme. Meille on tärkeää, että toimintamme on säännösten ja ohjeiden mukaista, Halonen jatkaa.

Ajankohtaista

Kuvituskuva.

Tiedote 12.3.2024

Tutkimus: Pitkä työura ei edellytä täydellistä terveyttä – eläkesuunnitelmista puhutaan työpaikoilla liian vähän

Pitkä työura ei edellytä täydellistä terveyttä, selviää Ilmarisen tutkimuksesta. Tutkimuksessa tunnistettiin keinoja, joilla voidaan edistää työssä jatkamista mahdollisimman pitkään. Tutkimuksen mukaan eläkesuunnitelmista puhutaan työpaikoilla aivan liian vähän. Vain joka neljäs yli 60-vuotias on keskustellut eläkeaikeistaan esihenkilönsä kanssa. 

Tutkimus: Pitkä työura ei edellytä täydellistä terveyttä – eläkesuunnitelmista puhutaan työpaikoilla liian vähän
Kaksi ihmistä katsovat toisiaan ompelukoneiden äärellä, kuvituskuva.

Tiedote 10.1.2024

Yhä useampi työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyvä on yli 60-vuotias

Ilmariseen vuonna 2023 tulleiden työkyvyttömyyseläkehakemusten määrä kasvoi kolme prosenttia edellisvuodesta. Eniten kasvoivat yli 60-vuotiaiden hakemusmäärät, 12 prosenttia edellisvuodesta. Yleisimmäksi työkyvyttömyyseläkkeen syyksi nousivat tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Yhä useampi työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyvä on yli 60-vuotias
Lisää uutisia ja tiedotteita