Postitalo ulkoa.
Uutinen 23.9.2019

Helsingin Postitalolle ja Grönqvistin talolle LEED-sertifikaatti osoituksena erinomaisesta ympäristösuorituskyvystä

Postitalolle ja Grönqvistin talolle myönnetty LEED Gold -sertifikaatti on neliportaisen asteikon toiseksi korkein taso. Sen saavuttamiseksi kohennettiin muun muassa vanhojen arvokiinteistöjen vedenkäytön tehokkuutta.

– Ympäristöluokiteltu toimitila kertoo työympäristön kokonaisvaltaisesta vastuullisuudesta ja siitä, että tilojen käyttäjät ovat saaneet vaikuttaa työympäristönsä toimivuuteen ja viihtyvyyteen. Kiinteistöjen LEED-sertifiointi on osa laajempaa vastuullisuustyötä, jossa otetaan huomioon myös muita kuin pelkästään energiatehokkuuteen liittyviä asioita, kertoo Green Building Partnersin asiantuntija Katariina Aarnio.

LEED on kansainvälisesti laajimmin käytössä oleva ympäristösertifiointijärjestelmä. U.S. Green Building Council (USGB) -järjestön ylläpitämä sertifiointi kattaa suunnittelun, rakentamisen, käytön ja ylläpidon. Sertifikaattiin liittyviä projekteja on yli 110000 yli 160 maassa.

Sertifiointi ohjaa kohti jatkuvaa parantamista

Postitaloa ja Grönqvistin taloa arvioitiin osana Ilmarisen vuonna 2017 aloittamaa LEED Volume Programme v4 -luokitteluohjelmaa. Kolme kuukautta kestäneen käyttövaiheen sertifioinnin aikana rakennuksia kehitettiin vastaamaan tavoitellun tason vaatimuksia. LEED:n v4-version luokittelu on vaativin käytössä olevista luokittelumenetelmistä.

Kultatason saavuttaminen asettaa vaatimuksia esimerkiksi rakennuksen ylläpidolle ja energiankulutukselle. Projektin aikana esimerkiksi jätteiden kierrätysastetta ja veden käytön tehokkuutta parannettiin. Muutoksia tehtiin ylläpidon toimintamalleihin.

Arviointiin vaikutti myös rakennusten sijainti keskeisillä paikoilla hyvin julkisten liikenneyhteyksien päässä sekä käyttäjäkyselyissä saatu palaute. LEED-sertifiointi on ainoa laajasti käytössä oleva ympäristösertifikaatti, joka sitouttaa myös vuokralaisia.

– Sertifikaatti on voimassa viisi vuotta, mikä on kiinteistön elinkaaressa lyhyt aika. Määräaikaisuus tarkoittaa sitoutumista jatkuvaan kiinteistöjen kehittämiseen. Haluamme olla edelläkävijä ympäristösertifiointien käyttöönotossa, toteaa Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Rajakoski.

Tällä hetkellä LEED-sertifiointiprosessit ovat käynnissä kolmessa Ilmarisen kiinteistössä Helsingin Aleksanterinkadulla ja yhdessä kiinteistössä Espoon Keilarannassa.

Lue lisää

Ajankohtaista

Uutinen 22.3.2024

Earth Hour – varaudumme hyvään huomiseen

Varaudumme hyvään huomiseen ja osallistumme jälleen Earth Hour -tapahtumaan. Sammutamme valot Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevalla pääkonttorilla ilmaston puolesta lauantaina 23.3. kello 20.30–21.30.

Earth Hour – varaudumme hyvään huomiseen

Uutinen 11.3.2024

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät

Ilmarisen lakisääteinen tehtävä on sijoittaa eläkevarat tuottavasti ja turvaavasti. Vastuullisena sijoittajana tarkastelemme jatkuvasti sijoittamisen käytäntöjämme. Muuttunut turvallisuusympäristö vaikuttaa myös vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin.

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät
Lisää uutisia ja tiedotteita