Taivas ja rakennuksen lasi-ikkunat, kuvituskuva.
Uutinen 14.10.2019

Tule mukaan ulkomaantyön seminaariin!

Työnantaja vakuuttaa työntekijänsä ja yrittäjä itsensä myös Suomen rajojen ulkopuolella. Mutta miten Suomeen tulevan työntekijän eläkevakuuttaminen ja sosiaaliturva hoidetaan?

Kun työeläkevakuutus on kunnossa, niin ulkomaillakin tehdystä työstä kertyy eläkettä. Se, mistä maasta eläketurva hankitaan, riippuu kahdesta asiasta: työsuhteen kestosta ja työskentelymaasta. Mutta miten Suomeen tulevan työntekijän eläkevakuuttaminen ja sosiaaliturva hoidetaan? Entä miten Suomeen tulevan työntekijän tiedot ilmoitetaan tulorekisteriin?

Tervetuloa päivittämään tietosi kansainvälisistä työskentelytilanteista Ilmarisen Ulkomaantyön seminaariin. Päivän aikana saat kattavan tietopaketin ulkomailta tulevan työntekijän eläketurvasta, verotuksesta ja Kelan asumisperusteisesta sosiaaliturvasta. Lisäksi käsittelemme seminaarissa myös tulorekisteriä sekä erilaisia kansainvälisiä työskentelytilanteita.

Seminaarissa puhuvat alan asiantuntijat Ilmarisesta, Kelalta, Eläketurvakeskuksesta, PwC:ltä ja Verohallinnosta.

 

Tutustu ja ilmoittaudu mukaan

ilmarinen.fi/tapahtumat

Ajankohtaista

Tiedote 15.4.2024

Ilmarisen uudistettu suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui

Työntekijämäärä laski maaliskuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -2,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus sekä rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski joka puolella Suomea. Uudistettuun suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat kattavat nyt valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen uudistettu suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita