Ihminen istuu sanomalehti kädessä ja hymyilee, kuvituskuva.
Uutinen 7.2.2020

iAreena-seminaarissa pureuduttiin elämän merkityksellisyyteen

Ilmarisen ja Vanhustyön keskusliiton järjestämä iAreena-seminaari ajankohtaisista, ikääntyvien asioihin liittyvistä teemoista järjestettiin tänään kymmenennen kerran. Tämän vuoden teemana oli Elämän merkityksellisyys ja taide osana elämää.

Tutkijatohtori Tuulikki Laes Taideyliopistosta ja professori Pauli Rautiainen Tampereen yliopistosta esittelivät tuoreen kyselytutkimuksen tuloksia, jonka aiheena oli Elämän merkityksellisyys ja taide osana elämää.

Tutkijatohtori Jari Pirhonen Tampereen yliopistosta puhui vanhenemisesta ja sosiaalisesta hyvinvoinnista puheenvuorossaan Sosiaalinen kuolema vanhuudessa.

Kohtaamistaiteen lehtori Hannele Niiniö Laurea ammattikorkeakoulusta esitteli Japanista Suomeen tuomaansa kohtaamistaidetta ja sen hyötyjä sekä mahdollisuuksia esimerkiksi eläkevuosien hyvinvointia lisäävänä harrastusmuotona.

Lue lisää:

Tutkimus: Taiteen harrastaminen työikäisenä tuo hyvinvointia eläkevuosiin

Ajankohtaista

Kuvituskuva.

Tiedote 12.3.2024

Tutkimus: Pitkä työura ei edellytä täydellistä terveyttä – eläkesuunnitelmista puhutaan työpaikoilla liian vähän

Pitkä työura ei edellytä täydellistä terveyttä, selviää Ilmarisen tutkimuksesta. Tutkimuksessa tunnistettiin keinoja, joilla voidaan edistää työssä jatkamista mahdollisimman pitkään. Tutkimuksen mukaan eläkesuunnitelmista puhutaan työpaikoilla aivan liian vähän. Vain joka neljäs yli 60-vuotias on keskustellut eläkeaikeistaan esihenkilönsä kanssa. 

Tutkimus: Pitkä työura ei edellytä täydellistä terveyttä – eläkesuunnitelmista puhutaan työpaikoilla liian vähän
Lisää uutisia ja tiedotteita