Kauppakeskus REDI ulkoa.
Tiedote 6.2.2020

Ilmarinen kasvattaa omistusosuuttaan REDIssä ja Tampereen Kansi -hankkeessa

Ilmarinen kasvattaa omistusosuuttaan REDI-kauppakeskuksessa ja -pysäköintilaitoksessa Helsingin Kalasatamassa. Ilmarisen omistusosuus nousee 30 prosentista 49,9 prosenttiin.

Muut omistajat ovat Pohjola Vakuutus, OP-Henkivakuutus ja LähiTapiola-ryhmä, jotka myös kasvattavat omistuksiaan. Osuutensa myy SRV Yhtiöt Oyj, joka on vastannut REDIn rakentamisesta ja jatkaa Kalasataman alueen kehittäjänä. 

– REDI sijaitsee voimakkaasti kasvavalla ja kehittyvällä kaupunkialueella hyvien liikenneyhteyksien solmukohdassa. Olemme sitoutuneet alueen pitkäjänteiseen kehittämiseen. Kauppakeskuksen alku on ollut haastava, mutta REDIssä on tehty paljon toimenpiteitä oikeaan suuntaan ja sillä on hyvä kehittämissuunnitelma. Helsingin kasvu ja Kalasataman alueen kehitys luovat REDIlle hyvät edellytykset menestyä, sanoo Ilmarisen sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Mikko Mursula.

Ilmarisen omistusosuus nousee myös Tampereen Kansi -hankkeessa. Kokonaisuuteen kuuluu Tampereen ydinkeskustaan rakennettava monitoimiareena, hotelli ja tornirakennuksia. Kaupan jälkeen Ilmarinen omistaa Areenasta 7 prosenttia ja hankkeen muista osista 11,5 prosenttia. Ilmarinen ostaa osuudet SRV:ltä, joka jää myös omistajaksi hankkeeseen. Muita omistajia ovat Pohjola Vakuutus, OP-Henkivakuutus ja LähiTapiola-ryhmä sekä Tampereen kaupunki, joka on Areenan suurin omistaja. Omistusosuuksien muutokset eivät vaikuta rakennushankkeen etenemiseen.

Lisätietoja:

Mikko Mursula, varatoimitusjohtaja, sijoitukset p. 050 380 3016

Ajankohtaista

Uutinen 11.3.2024

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät

Ilmarisen lakisääteinen tehtävä on sijoittaa eläkevarat tuottavasti ja turvaavasti. Vastuullisena sijoittajana tarkastelemme jatkuvasti sijoittamisen käytäntöjämme. Muuttunut turvallisuusympäristö vaikuttaa myös vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin.

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät
Lisää uutisia ja tiedotteita