Uutinen 2.4.2020

Työnantajan TyEL-maksuihin alennusta loppuvuodeksi

Hallitus on esittänyt eduskunnalle lakiluonnoksen, joka alentaa työnantajan TyEL-maksua 2,6 prosenttiyksikköä 1.5. - 31.12.2020 väliseksi ajaksi. Laki on vahvistettu ja tulee voimaan 1.5.2020.

(päivitetty 27.4.2020)

Alennus kohdistuu työnantajan TyEL-maksuun 1.5. - 31.12.2020 maksettavista palkoista. Näiden osalta TyEL-perusmaksu on 22,7 prosenttia palkoista. Alennus koskee kaikkia TyEL-asiakkaita, sekä sopimusasiakkaita että tilapäisiä työnantajia. Työntekijän työeläkemaksu ei muutu. Muutoksella ei ole myöskään vaikutusta YEL-maksuun.

Ilmarinen huomioi alennetun TyEL-maksuprosentin tulevista palkoista lasketussa TyEL-laskussa. Palkat ilmoitetaan normaalisti tulorekisteriin.

Alennuksen ajalta ei makseta asiakashyvityksiä. Vuoden 2021 vakuutusmaksuun sisältyvät, keväällä 2021 maksettavat asiakashyvitykset ovat siis yksi kolmasosa työeläkeyhtiön vuoden 2020 hyvityssiirrosta. Hyvityssiirto kertyy toiminnan tehokkuudesta ja vakavaraisuudesta.

Alennuksen vaikutus kompensoidaan täysimääräisenä vuosien 2022 - 2025 aikana korottamalla työnantajan TyEL-maksua.

Lue lisää

Ajankohtaista

Tiedote 15.4.2024

Ilmarisen uudistettu suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui

Työntekijämäärä laski maaliskuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -2,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus sekä rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski joka puolella Suomea. Uudistettuun suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat kattavat nyt valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen uudistettu suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita