Suomen iloisin yrittäjä 2018

Katso kaikki ehdotetut yrittäjät
FINALISTI
13.09.2018 | Beauty experience Lauri Salmi
FINALISTI

Lauri Salmi

Lauri on reipas ja monessa mukana. Hän luotsaa kahta kauneushoitolaa oman toiminimensä alla sekä lisäksi kouluttaa Suomessa kauneudenhoitoalan ammattilaisia. Hänen kursseillaan käy useita satoja kosmetologeja kaikkialta Suomesta. Lauri on alansa yksi vaikuttajista ja opettaa kosmetologeja niin raaka-aineissa, asiakaspalvelussa, hoidoissa sekä yrittäjyydessä.

Lauri aloitti yrittäjyyden jo n. 15 vuotta sitten. Siihen aikaan mies kauneudenhoitoalalla saattoi olla yllätys monelle - mutta nyt Lauri on yksi monista miesyrittäjistä kauneudenhoitoalalla. Lauri ihastui isoäitinsä hyvään ihoon ja tapaan hoitaa ihoa joten päätti itsekin aikuisiällä opiskella kosmetologiksi.

Valmistuttuaan kosmetologiksi Lauri aloitti työskentelemään 18 vuotiaana Korkeavuorenkadulla Helsingissä. Tie vei jatko-opintoihin erikoisammattitutkinnon pariin, jonka jälkeen Lauri työskenteli maahantuojalla tuotepäällikkönä. Nälkä kasvoi syödessä ja työn ohella hän opiskeli kauneudenhoitoalan AMK-tutkinnon ja sai käsiinsä Estenomin paperit. Tuntui, että kaikki oli "taputeltu" ja Lauri lähti kahdeksi vuodeksi Kööpenhaminaan. Lauri toimi siellä SPA:ssa tiimiesimiehenä ja koulutti työntekijöitä parempaan asiakaskokemukseen. Lauri lensi edes takaisin Helsingin ja Kööpenhaminan väliä, sillä vuosien takaa solmitut asiakassuhteet eivät voineet katketa. Lauri huomasi työskentelevänsä viikon kuusta Riihimäellä sijaitsevassa kauneushoitolassa ja samalla oli kiva tavata ystäviä ja perhettä. Aika kuitenkin Kööpenhaminassa tuli tiensä päähän ja Lauri palasi intohimolla kouluttajan työhön Helsinkiin sekä perusti uuden kauneushoitolan Helsingin Ullanlinnaan nimeltä Exuviance ihonhoito. Nyt Lauri kokee olevansa nähnyt hieman myös "maailmaa" ja nauttii työnteosta hymyssä suin niin kosmetologisten hoitojen parissa sekä kouluttaen ympäri Suomen.

Laurin haastattelu

Kerro yrityksesi toiminnasta. Mitä teette?

Olen monitoimiyrittäjä. Mulla on kaksi kauneushoitolaa, joissa toimin toiminimellä. Mulla on provisioyrittäjiä, jotka tekevät toimintaa mulle ja vuokraavat tiloja. Kauneushoitolani ovat keskittyneet medikaaliseen ihonhoitoon, ei pelkkään wellness-kulttuuriin, vaan jopa ihosairaisiin. He ovat asiakkaitamme.

Millainen on taustasi ja kuinka päädyit yrittäjäksi?

Valmistuin ensimmäisen ammattiini vuonna 2002 tutkintonimikkeellä kosmetologi. 2003 tai 2004 perustin ensimmäisen toiminimeni. Siitä lähti yrittäjyyden polku ja olen toiminut yrittäjänä. Vuosien saatossa opiskelin lisää erikoiskosmetologiksi. Opiskelin myös pedagogiikkaa, avoimessa yliopistossa kasvatustieteitä, toimin kouluttajana ja vielä opiskelin ammattikorkeakoulussa estenomin tutkintonimikkeen. Viimeiset vuodet ovatkin sitten menneet työn touhussa.

Mikä on parasta työssäsi? Entä palkitsevinta?

Varmaan se, että asiakkaat tuo hirmuisesti iloa ja että he saavat tuloksia ihohoidossa. Tänä päivänä elämä menee 365 kilometriä tunnissa ja se näkyy ihossa. Tulee stressiä ja iho-ongelmia. Se, että koko tiimi voi auttaa, on se paras juttu. Siksi tätä jaksaa tehdä.

Miten huolehdit itsesi ja työntekijöidesi työhyvinvoinnista?

Meillä on hirmu kiva työtiimi, kolme erikoiskosmetologia ja yksi kosmetologi. Teemme paljon ideariihiä. Viimeksi elokuussa mentiin Kööpenhaminaan, opiskeltiin siellä, käytiin syömässä ja vietettiin iloista yhdessäoloa. Pitää antaa mahdollisuus jokaiselle työntekijälle saada elämyksiä. On tosi tärkeää, että voi luottaa tiimiin. He antavat mulle paljon ja mä voin antaa heille myös takaisin. Teemme paljon kehitystyötä, tietenkin.

Mikä mielestäsi tekee iloisen yrittäjän?

Mun mielestä se on kokonaisuus yrittäjyydessä, onnistumisen halu. Kaikenhan saat tehdä yrittäjänä itse, kukaan ei sanele asioita, paitsi että lain mukaan pitää toimia. Se, että pystyt kehittämään itseäsi ja työntekijöitäsi. Onnistuminenhan on itsestäsi kiinni. Olisko joskus kiva hypätä myös mukavuusalueen ulkopuolelle? On kiva kokeilla uutta.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää asiakkaillesi ja äänestäjillesi?

Asiakkaille tietysti terveisiä kaikille, ja kiitos luottamuksesta. Asiakkaat ovat se syy miksi täällä ollaan. Kiitos, että ovat innostunena jaksaneet olla mukana. Tämä on ollut tosi kiintoisa matka. Kiitos isosti, tämä juttu yllätti mutkin. Toivon tämän myös tuovan lisäarvoa erilaisille kosmetologin tutkintonimikkeille.

31975 Ääntä yhteensä