Suomen iloisin yrittäjä 2018

Katso kaikki ehdotetut yrittäjät
FINALISTI
13.09.2018 | Pottu ja Poika Oy (Nelos-Grilli)
FINALISTI

Riikka Liikavainio

Aina niin iloisella tuulella, todella mahtava persoona. Huumoria riittää. Nelos-Grilliltä saa hymyn huulille takuuvarmasti.

Riikka on vetänyt grilliä todella iloisella mielellä ja vastoinkäymisillekkin yleensä osataan nauraa (välillä niitä on riittänyt ihan liiaksi asti). Hymy nousee väkisinkin huulille, kun Riikan tapaa tai hänen muut ihanat työntekijät. Jos itsellä on ollu ihan paska päivä, niin tulee mentyä vaan jutteleen sinne ja lähtiessä olo on pikkasen parempi. Grillin sisustus on myös todella persoonallinen ja hauska, siellä on paljon silmänruokaa.

Riikan haastattelu

Kerro yrityksesi toiminnasta. Mitä teette?

Meillä on Nelos-Grilli -niminen grilli nelostien varrella Iissä. Ollut jo yli 30 vuotta, minä olen ollut yrittäjänä vuodesta 2015 lähtien. Meillä on tavallaan perinteinen ja ei-niin perinteinen grilli. Teemme itse pihvit ja sämpylät tulevat lähileipomosta. Meillä on fiftarimeininki, vähän tällainen amerikkalainen diner -meininki, joka sopii tähän nelostien varteen. Grilliruokaa vähän höystettynä niin sanotusti.

Millainen on taustasi ja kuinka päädyit yrittäjäksi?

Se on mulla vähintäänkin erikoinen. Mä olen Muoniosta lähtöisin, jossa turismi on pääasiallinen toimeentulon lähde. Olen ollut töissä ravintola-alalla teini-ikäisestä lähtien ja opiskelujenkin ohessa. Kun ryhdyin yrittäjäksi, olin kätilöopiskelija äitiyslomalla. Silloisen puolisoni kanssa hoksattiin tämä paikka. Nähtiin tässä potentiaalia ja siitä ajatus sitten lähti. Olen tässä ensimmäistä kertaa yrittäjänä. Tämmöinen tarina!

Mikä on parasta työssäsi? Entä palkitsevinta?

Olen aina tykännyt olla ihmisten kanssa tekemisissä, ettei tarvitse yksin kopissa istuskella. Kyllä se varmasti on kontakti ihmisten kanssa ja hirvittävän hyvä työilmapiiri. Meillä on hyvä henki, joka on palkitsevinta ja sen kautta myös jaksaa. Yrittäjyyshän on raskasta, mutta se unohtuu, kun näkee iloisia ihmisiä ja saa positiivista palautetta. Se tässä meidän työssä on paras aspekti, se on hyvin ihmisläheistä.

Miten huolehdit itsesi ja työntekijöidesi työhyvinvoinnista?

Alku on monella yrittäjällä aina vaikea. Hyvin pitkää päivää on joutunut tekemään, työajat ovat olleet alkuvuodet hurjia. On oppinut tiedostamaan, ettei ahnehdi liikaa, malttaa pitää vapaita ja tehdä myös muita kuin työhän liittyviä juttuja. Mulla on nelivuotias poika, joka on myös hyvää vastapainoa ja pitää huolta, ettei aina ehdi ajatella työasioita! Me ollaan pieni työyhteisö, 5-6 osa-aikaista työntekijää ympäri vuoden. Pyrin kuuntelemaan heidän toiveita. Olemme lokakuussa lähdössä ensimmäistä kertaa viettelemään vähän pikkujouluja ja muuta ja olemme pari päivää kiinni. Repäisemme oltuamme neljä vuotta yhteen syssyyn auki ja teemme yhdessä jotakin.

Mikä mielestäsi tekee iloisen yrittäjän?

Onpa vaikea kysymys! Se positiivisuus ei ole opeteltu asia. Työstä pitää nauttia ja itse asiakaspalvelusta. Iloisuus tulee luonnostaan, kun nauttii asiakkaiden palvelemisesta. Meillä on tietynlainen asiakaskunta ja kylän ihmisiä jotka käy. On ihanaa nähdä, kun tuttuja tulee kahville ja se luo iloista ilmapiiriä. Huumorilla me paljon kuittaillaan. Aina tämä ei ole ruusuilla tanssimista ja henkilökohtaisessa elämässäkin on tapahtunut kaikenlaista. Yhdessä on hauska touhuta ja hurtti huumori meillä täällä lentää. Itselle työ on aina ollut vähän myös terapiaa, opiskelujen ohessakin olen tykännyt tehdä töitä. Työnteko vie ajatukset pois kaikesta muusta.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää asiakkaillesi ja äänestäjillesi?

Olen aivan suunnattoman otettu siitä, että mut on ilmoitettu ja oli vähän järkytyskin nähdä, että ääniä alkoi tulla. Kovin kiitollinen olen niistä. Itselleni asiakkaat ovat luoneet sitä iloista ilmapiiriä, eli tämä on molemminpuolista. Se tulee luonnostaan siitä, että on mukava tehdä töitä. Kyllähän tällä taas jaksaa yhden talven painaa!

2311 Ääntä yhteensä