Suomen iloisin yrittäjä 2018

Katso kaikki ehdotetut yrittäjät
FINALISTI
13.09.2018 | Perttilän Peli ja Deli Oy
FINALISTI

Susanna Synnerberg

Aina iloinen ja nauravainen. Ottaa kaikki asiakkaat ihanasti huomioon vauvasta vaariin.

Susanna on koko kylän oma tyttö. Kaikessa kaupungin tapahtumissa mukana omalla iloisella ja nauravalla persoonallaan. Pitää kioskikahvilaa jo toisessa polvessa ja omaa vakaan asiakaskunnan, joka varmasti tulee asioimaan aina uudestaan juuri Susannan ansiosta. Äänestäkää Sussu Suomen iloisimmaksi yrittäjäksi, hän jos joku sen ansaitsee!

Susannan haastattelu

Kerro yrityksesi toiminnasta. Mitä teette?

Täähän on vuonna -79 perustettu yritys. Eija ja Ensio Korhonen perustivat tämän ja tulin heille kesätöihin -87. Syksyllä äitini sitten osti tämän ja jäin hänelle töihin. Vuonna 2000 äitini lopetti ja aloin yrittäjäksi eli vuosia on jo takana pikkuisen! Silloin tämä oli perinteinen grillikioski, nyt olemme enemmän kahvila-kioski. Kolmeen kertaan on laajennettu. Vuonna -95, kun mentiin EU:hun, tuli laajennusosa 2. Olvi, joka tuo meille panimotuotteita, sanoi, että olimme ensimmäinen kioski joka aloitti anniskelun. Silloin laajennettiin, jotta saatiin vessat ja muut. Kaupunki tuli vastaan että saatiin luvat. On ollut ilo yrittää Lohjalla. 2011 laajennettiin taas, nyt tilaa on yli sata neliötä. Kun kaupat olivat kiinni, täältä haettiin satoja litroja pelkästään maitoa. Kun kaupat nyt ovat auki, toiminta on muuttunut enemmän kahvilasuuntaan. Asiakkaita käy vauvasta vaariin.

Millainen on taustasi ja kuinka päädyit yrittäjäksi?

Mä olen tullut kesätöihin -87, kävin silloin yläastetta. Vuonna -88 tai -89 menin ammattikouluun, olen käynyt ompelijakoulun ja valmistuin -92. Valmistuttuani jäin tähän. 90- ja 2000-luvun vaihteessa äitini halusi luopua ja sanoin, että jatkan tätä. Siitä se sitten lähti.

Mikä on parasta työssäsi? Entä palkitsevinta?

Asiakkaat tietenkin! Ihmisethän on meidän elämän valo. Meillä on ihanat ja hyvin uskolliset asiakkaat. Ja sitten se, että saa valita mitä tekee. Saa valita työkaverinsa. Meillä on ollut äärettömän ihanat tytöt täällä aina töissä.

Miten huolehdit itsesi ja työntekijöidesi työhyvinvoinnista?

Mehän olemme pieni tiimi, että ei me päästä koskaan yhdessä oikein mihinkään. Ollaan töissä aamukahdeksasta iltayhdeksään. Aina jonkun kolmesta on oltava töissä. Vuorotellen sitten vietetään aikaa yhdessä, käydään syömässä. Itse rakastan ihmisiä yli kaiken, olen seuratoiminnassa, kaupungin luottamustoimissa ja lapseni harrastustoiminnassa mukana. Rakastan olla luonnossa ja käyn joogaamassa. Koko perheen harrastus on kalastus tuolla merellä ja järvellä, se on ihanaa.

Mikä mielestäsi tekee iloisen yrittäjän?

Kun joka päivä on erilainen. Mullehan on tapahtunut elämässä vaikka mitä. Esimerkiksi Ylen uutiset on soittanut tullakseen kuvaamaan tänne, koska vuonna 2008 täällä oli Suomen isoin lottopotti. Olimme kaikissa uutisissa. Viikkoa ennen juhannusta mulle tuli tänne Grillit huurussa -mies. Kahdeksan miestä niitä tänne tuli, kolme näkyy telkkarissa. Lohja-jakso tulee viimeisenä, muistakaa katsoa!

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää asiakkaillesi ja äänestäjillesi?

Enhän mä tällaista äänimäärää olisi saanut ilman asiakkaita, ystäviä ja sukulaisia. Kiitän heitä, että jaksavat käydä meidän luona. Ei ilman asiakkaita tämmöinen pulju pysy pystyssä. En ole miljonääri, joten en voi palkkoja omasta pussistakaan maksaa. Asiakkaathan täällä käymällä ylläpitävät tätä toimintaa. Asiakkaat ovat kullan arvoisia, meidän elämämme suola!

2195 Ääntä yhteensä