TEE MAKSUPÄIVÄSTÄ SINULLE SOPIVA

Jos YEL-maksusi eräpäivä lähenee mutta varasi ovat vähissä, ei hätää. Hae maksuaikaa. Tai maksa maksut kokonaan toiseen tahtiin.

Maksuaikaa haet helposti: ilmoitat vain siitä meille. Verkossa se sujuu näppärästi. Kerro, milloin haluat maksaa seuraavan YEL-maksusi. Samalla varmistat, että lasku ei jää vahingossa maksamatta.

Vaikka toimit ajoissa, viivästyskorko koskee myös sinua. Korko juoksee alkuperäisestä eräpäivästä maksun maksamiseen saakka. Sinua koskevan koron näet, kun haet maksuaikaa.

Viivästyskorko päivitetään puolen vuoden välein. Tammikuusta 2020 alkaen se on 8,0 prosenttia, eli korko säilyy edellisen vuoden tasossa. 

Hae maksuaikaa 


Jos taas tilanteesi on sellainen, että YEL-maksut saapuvat sinulle aina hankalina kuukausina tai niitä tulee liian usein tai harvoin, rytmitä maksusi kokonaan toisella tavalla.

Voit maksaa YEL-maksusi kerran vuodessa tai kerran kuukaudessa tai siltä väliltä. Mitä aikaisemmin maksat, sitä vähemmän maksat. Pienimmät maksut ovat niillä, jotka hoitavat ne yhdessä erässä tammikuussa.  Mieti, mikä on sinulle helpointa, ja muuta maksuerät sinulle sopiviksi.

Muuta maksueriä