Aloittavalle yrittäjälle

Aloittavalla yrittäjällä on paljon asioita muistettavana ja selvitettävänä erityisesti yrittäjätoiminnan alkuvaiheessa. Yksi tärkeimmistä on huolehtia kuntoon oma eläke- ja sosiaaliturva ottamalla yrittäjän eläkevakuutus eli YEL-vakuutus.

YEL-laskurin avulla voit arvioida eläke- ja sosiaaliturvasi tasoa sekä YEL-maksusi määrää.

Siirry YEL-laskuriin

Harkitsen YEL-vakuutuksen ottamista, miten minun kannattaa edetä?

Olemme koonneet alle yksinkertaiset ohjeet, miten aloittavan yrittäjän kannattaa edetä harkitessaan YEL-vakuutuksen ottamista.

YEL-vakuutus on sinulle yrittäjänä pakollinen, jos tietyt ehdot täyttyvät. Mitä nämä ehdot ovat ja kuuluuko sinun vakuuttaa itsesi yrittäjänä? Tee YEL-vakuutuskartoituksemme ja selvitä kyselytestin avulla, tarvitsetko YEL-vakuutuksen.

Tee YEL-vakuutuskartoitus

Lue YEL-vakuuttamisen ehdot

Kun otat YEL-vakuutuksen, vahvistamme sinulle työpanostasi vastaavan vuotuisen työtulon. Huomioimme työtuloa vahvistaessamme yritystoiminnastasi antamasi tiedot sekä oman arviosi työtulosta.

Lue lisää työtulosta

Kun olet tarkistanut YEL-vakuuttamisen ehdot ja arvioinut YEL-työtulosi, ota YEL-vakuutus. Vakuutuksen otat helposti ja nopeasti verkkopalvelussamme. Kirjaudu sinne henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella ja täytä sähköinen vakuutushakemus. Jos tarvitsemme sinulta lisätietoja, otamme sinuun yhteyttä.

Ota vakuutus Ilmarisesta

Jos haluat, voit myös soittaa vakuutusmyyntimme numeroon 010 284 2385 (8,4 senttiä/minuutti) ma-pe klo 8-16. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään uuden vakuutuksen tekemisessä.

Kun YEL-vakuutuksesi on voimassa, voit tarkistaa ja päivittää tietosi kätevästi verkkopalvelussamme. Palvelussa voit esimerkiksi muuttaa työtuloasi, tarkistaa YEL-maksujesi tiedot ja ilmoittaa yhteystietojesi muutoksen. Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Lue lisää, mitä voit tehdä verkkopalvelussa

Jäikö jokin asia mietityttämään? Haluatko kuulla lisää yrittäjyyden aloittamisesta ja YEL-vakuutuksen ottamisesta? Asiakaspalvelijamme auttavat sinua mielellään sinua askarruttavissa kysymyksissä puhelimitse tai chatissa.

Ota yhteyttä