Aloittavalle yrittäjälle

Aloittavalla yrittäjällä on paljon asioita muistettavana ja selvitettävänä erityisesti yrittäjätoiminnan alkuvaiheessa. Yksi tärkeimmistä on huolehtia kuntoon oma eläke- ja sosiaaliturva ottamalla yrittäjän eläkevakuutus eli YEL-vakuutus.

Uusi yrittäjä, toimi näin

Olemme koonneet alle yksinkertaiset ohjeet, miten aloittavan yrittäjän kannattaa edetä harkitessaan YEL-vakuutuksen ottamista.

YEL-vakuutus on sinulle yrittäjänä pakollinen, jos tietyt ehdot täyttyvät. YEL-testimme avulla voit kartoittaa, tarvitsetko YEL-vakuutuksen, ja tarvittaessa ostaa sen helposti verkossa.

Tee YEL-testi

Kun YEL-vakuuttamisen ehdot täyttyvät, arvioi YEL-työtulosi määrä. Kun arvioit YEL-työtuloasi, mieti se näin: paljonko maksaisit palkkaa toimialallasi vuoden ajalta yhtä ammattitaitoiselle henkilölle kuin itse olet, jos hän tekisi työsi.

Huomaathan, että YEL-työtulo ei tarkoita verotettavia tulojasi eikä itsellesi maksamaasi palkkaa yrittäjänä. Työtulo ei myöskään määräydy yrityksesi tuloksen tai pelkän liikevaihdon perusteella, eikä se ole riippuvainen yritystoimintasi kannattavuudesta.

Kun otat YEL-vakuutuksen, vahvistamme sinulle työpanostasi vastaavan vuotuisen työtulon. Huomioimme työtuloa vahvistaessamme yritystoiminnastasi antamasi tiedot sekä oman arviosi työtulosta.

Lue lisää työtulosta, sen arvioinnista ja vaikutuksesta

Kun olet tarkistanut YEL-vakuuttamisen ehdot ja arvioinut YEL-työtulosi, osta YEL-vakuutus helposti ja nopeasti verkossa.


Halutessasi voit ostaa YEL-vakuutuksen myös puhelimitse vakuutusmyynnistämme. Katso yhteystiedot

Kun YEL-vakuutuksesi on voimassa Ilmarisessa, voit tarkistaa ja päivittää YEL-asioitasi kätevästi yrittäjän verkkopalvelussamme. Palvelussa voit esimerkiksi muuttaa työtuloasi, tarkistaa YEL-maksujesi tiedot ja ilmoittaa yhteystietojesi muutoksen.

Tutustu yrittäjän verkkopalveluun

Kirjaudu yrittäjän verkkopalveluun

Miksi kannattaa tulla Ilmarisen asiakkaaksi?

1. Helppo asiointi - yrittäjän kattava verkkopalvelu on käytössäsi 24/7 – näet kädenkäänteessä esimerkiksi työtulosi määrän ja sen, paljonko sinulle on kertynyt eläkettä.

2. Ammattitaitoinen palvelu - osaavat asiantuntijamme auttavat sinua vakuutukseen ja eläkkeeseen liittyvissä kysymyksissäsi.

3. Vastuullinen eläketurva - toimintamme on vastuullista ja sijoitamme maksamasi eläkemaksut tuottavasti ja turvaavasti.

4. Vakavarainen kumppani - eläkkeesi turvana on vakavarainen eläkeyhtiö.

5. Ammatillinen kuntoutus yrittäjyytesi turvana - jos terveydentilasi heikentyy ja haittaa työntekoasi, autamme sinua, jotta voit jatkaa työtäsi yrittäjänä.