Kuntoutussuunnitelma

Kun olet saanut myönteisen ennakkopäätöksen ammatillisesta kuntoutuksesta, on vuorossa kuntoutussuunnitelman laatiminen. Autamme mielellämme suunnittelussa.

Mikä on kuntoutussuunnitelma?

Kuntoutussuunnitelma kertoo sinulle ja meille, miten aiot palata takaisin töihin. Se sisältää tiedot niistä toimista, jotka auttavat sinua palaamaan terveydentilallesi sopivaan työhön. Voit laatia suunnitelman yhdessä työnantajasi ja työterveyshuoltosi kanssa. Jos et juuri nyt ole työsuhteessa, voit keskustella työhön paluustasi muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.  Sinulla itselläsikin saattaa olla suunnitelma siitä, millä keinoin työhön paluusi esimerkiksi sairausloman jälkeen parhaiten onnistuisi.

Kirjaa tiedot kuntoutussuunnitelmaan ja toimita se meille arvioitavaksi ennakkopäätöksen voimassaoloaikana.

Kuntoutussuunnitelma pohjautuu osaamiseesi ja työkokemukseesi

Tavoitteena on, että voit ammatillisen kuntoutuksen jälkeen jatkaa mahdollisimman pitkään työssä, joka sopii terveydentilallesi. Ja että voit tässä työssä hyödyntää aikaisempaa työkokemustasi ja koulutustasi sekä sitä, mitä kaikkea jo osaat. Pohdi siksi kuntoutussuunnitelmaa tehdessäsi, miten voit hyödyntää kokemustasi, koulutustasi ja taitojasi tulevassa työssäsi. Voisitko esimerkiksi tehdä nykyistä kevyempää työtä, jos fyysisesti raskaat työtehtävät eivät enää sovellu sinulle?

Jos et pysty terveydentilasi takia palaamaan omaan työhösi, mieti, voisiko suunnitelmanasi olla kouluttautuminen uudelle alalle. Voit myös suorittaa osatutkinnon, jos se auttaa sinua siirtymään terveydentilallesi sopivaan työhön. Lue lisää uudelleenkoulutuksesta ja oppisopimuskoulutuksesta.

Toimita kuntoutus- suunnitelmasi meille 
ennakkopäätöksen voimassaoloaikana

Kun kuntoutussuunnitelmasi on valmis, lähetä se meille OmaEläke-palvelussamme.

Jos laadit kuntoutussuunnitelmasi työterveysneuvottelun yhteydessä, lähetä meille lisäksi muistio neuvottelussa sovituista asioista.

Jos laadit suunnitelman uravalmentajasi kanssa, saamme tiedot kuntoutussuunnitelmastasi suoraan häneltä.

Autamme kuntoutussuunnitelman laatimisessa

Omaan työhön palaaminen ei ole aina terveydentilan puolesta mahdollista, eikä kuntoutussuunnitelman laatiminen itsenäisesti ole tällöin helppoa. Saat meiltä apua kuntoutussuunnitelman tekemiseen. Tukenasi ovat oma kuntoutusasiantuntijasi ja tarvittaessa myös uravalmentaja.

Lue lisää miten autamme kuntoutussuunnitelman laatimisessa

Jos et ole varma, miten lähteä liikkeelle, ota yhteyttä kuntoutusasiantuntijaasi ja hän auttaa sinua eteenpäin. Kuntoutusasiantuntijasi yhteystiedot löydät saamastasi ammatillisen kuntoutuksen ennakkopäätöksestä OmaEläke-palvelusta kohdasta Omat asiakirjat.

Ota yhteyttä, niin aloitetaan suunnittelu