Kuntoutusrahan maksaminen ja verotus

Saat meiltä kuntoutusrahaa, kun ammatillinen kuntoutuksesi käynnistyy. Ennakkopäätöksestäsi löydät arvion kuntoutusrahasi määrästä.

Kuntoutusrahan maksaminen

Ammatillisen kuntoutuksen ajalta saat meiltä joko kuntoutusrahaa tai kuntoutustukea ja sen mukana maksettavaa 33 prosentin suuruista kuntoutuskorotusta.

Teemme aina erikseen maksupäätöksen, kun olemme hyväksyneet kuntoutussuunnitelmasi ja esimerkiksi työkokeilusi tai koulutuksesi on alkanut.

Maksamme myös kulukorvauksia matkakuluista ja tarvittaessa asumiskuluista. Opiskelijoille maksamme lisäksi korvausta, joka on tarkoitettu erilaisiin opiskelusta aiheutuviin kuluihin.

Lue lisää kuntoutusrahasta sekä kuntoutustuesta ja kuntoutuskorotuksesta
Lue lisää kuntoutuksen aikana maksettavista kulukorvauksista

Kuntoutusrahan maksupäivä

Saat kuntoutusrahan tilillesi kuukauden ensimmäisenä pankin aukiolopäivänä, jolloin maksamme kuluvan kuukauden etuuden. Kuntoutusrahasi ensimmäisen erän saat tilillesi, kun päätös ammatillisesta kuntoutuksesta on tehty ja kuntoutuksesi käynnistyy.

Vuoden 2021 maksupäivät

Vuonna 2021 kuntoutusraha maksetaan tilillesi seuraavina päivinä:

Kuukausi Maksupäivä
Tammikuu 4.1.
Helmikuu 1.2.
Maaliskuu 1.3.
Huhtikuu 1.4.
Toukokuu 3.5.
Kesäkuu 1.6.
Heinäkuu 1.7.
Elokuu 2.8.
Syyskuu 1.9.
Lokakuu 1.10.
Marraskuu 1.11.
Joulukuu 1.12.

 

Toimita meille tarvittavat sopimukset ja todistukset

Kuntoutusrahan maksua varten toimita meille

  • työnantajan kanssa täytetty sopimus työkokeilun tai työhönvalmennuksen alkaessa
  • opintojen alkaessa opiskelutodistus, jonka oppilaitoksen edustaja täyttää verkkosivuillamme
  • oppisopimuksen alkaessa oppisopimuskoulutusta koskevat sopimukset ja työnantajan hakemus kuntoutusrahasta -lomake.

Toimita myös verokorttisi meille

Kuntoutusraha on verotettavaa tuloa. Toimita meille sitä varten verokorttisi. Jos saat meiltä kuntoutusrahaa, toimita meille sosiaalietuutta varten laskettu verokortti. Jos saat meiltä kuntoutuskorotusta, toimita meille eläkettä varten laskettu verokortti.

Saamassasi kuntoutuksen ennakkopäätöksessä on arvio kuntoutusrahasi määrästä. Voit laskea veroprosenttisi sen perusteella.

Kun haet verokorttia, kannattaa sinun pyytää verotoimistoa toimittamaan tiedot suoraan Ilmariseen. Näin saamme verotietosi kätevimmin, ja maksusi ovat ajan tasalla.

Toimita verokortti meille myös vuodenvaihteessa. Emme saa verotietojasi automaattisesti verotoimistosta vuoden vaihtuessa. Verokortin voit lähettää myös postitse osoitteeseen Ilmarinen, PL 1, 00018 Ilmarinen tai suojattuna viestinä verkkosivuiltamme.

Jos verokorttisi puuttuu

Jos et toimita meille verokorttia, pidätämme veroa oheisen taulukon mukaisesti.

Euroa/kuukausi Ennakonpidätys %
5,10 - 780,00 20
780,01 - 1230,00 25
1230,01 - 1680,00 30
1680,01 - 2340,00 35
2340,01 - 2760,00 40
2760,01 - 3690,00 45
3690,01 -  50


Saatuamme verokorttisi päivitämme tiedot ja maksamme mahdollisesti liikaa maksamasi veron takaisin tilillesi noin viikon kuluessa. Voimme palauttaa veroja vain sen vuoden aikana, jolloin pidätimme niitä.

Tarkista ja muuta verotietosi OmaEläke-palvelussamme

Kun kuntoutuksesi on alkanut ja olet saanut meiltä ensimmäisen maksusi, voit tarkistaa veroprosenttisi OmaEläke-palvelussamme. Palvelussa voit myös tarvittaessa nostaa veroprosenttiasi.

Näin haet kulukorvausta

Hae kulukorvauksia kirjautumalla OmaEläke-palveluumme ja täyttämällä siellä kulukorvauksia koskeva hakemus. Jos opiskelet, sinun ei tarvitse erikseen hakea opiskelijalle maksettavaa korvausta, vaan riittää, että toimitat meille opiskelutodistuksesi syyslukukauden alussa. Kulukorvaukset ovat verottomia.