Siirrä YEL-vakuutuksesi Ilmariseen

Siirrät YEL-vakuutuksesi Ilmariseen helposti, kun täytät siirtohakemuksen. Voit siirtää YEL-vakuutuksesi, kun se on ollut voimassa edellisessä työeläkeyhtiössäsi vähintään vuoden. Siirtäminen Ilmariseen on helppoa – täytät vain siirtohakemuksen, ja me hoidamme loput.

YEL-vakuutuksen siirto onnistuu vaivattomasti verkossa

Siirtohakemuksella irtisanot vakuutuksesi ja kerrot, mihin työeläkeyhtiöön siirrät sen ja milloin. 

Toimi näin: 

  1. Mieti, milloin haluat YEL-vakuutuksesi tulevan voimaan meillä Ilmarisessa eli mikä on vakuutuksesi siirtopäivä. 
  2. Täytä siirtohakemus vähintään kolme kuukautta ennen siirtopäivää.
  3. Kerro siirtohakemuksessa, mistä päivästä alkaen haluat vakuutuksesi päättyvän edellisessä työeläkeyhtiössäsi eli mikä on vakuutuksesi irtisanomispäivä. Vaihtoehtoja on neljä: maalis-, kesä-, syys- tai joulukuun viimeinen päivä.

Vakuutuksesi siirtyy Ilmariseen kolmen kuukauden kuluttua valitsemastasi irtisanomispäivästä. Vakuutuksesi alkaa Ilmarisessa irtisanomispäivästä riippuen tammi-, huhti-, heinä- tai lokakuun ensimmäisenä päivänä. 

Tästä taulukosta näet, milloin sinun tulee irtisanoa vakuutuksesi viimeistään, jotta saat sen alkamaan Ilmarisessa haluamasi päivänä. 
 

YEL-irtisanomispäivä edellisessä työeläkeyhtiössä  YEL-siirtopäivä, jolloin vakuutus alkaa Ilmarisessa 
31.3.  1.7. 
30.6  1.10. 
30.9.  1.1. 
31.12.  1.4. 

Työnantaja - siirrä samalla TyEL-vakuutuksesi Ilmariseen.

Siirrä TyEL-vakuutus

Miksi asiakkuus Ilmarisessa kannattaa?

Tehtävämme on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme myös parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Olemme Suomen vastuullisin eläkeyhtiö (Sustainable Brand Index 2020). 

  • Ilmarisen kanssa asiointisi on vaivatonta. Käytössäsi ovat henkilökohtaiset ja luotettavat verkkopalvelut. Myös asiantuntijat ovat aina vain puhelinsoiton päässä. 
  • Uutena yrittäjänä saat 22 % alennusta YEL-maksuistasi. Käytössäsi on lisäksi aloittavan yrittäjän opas, joka auttaa sinua yrittäjyyden alkumetreillä. 
  • Jos työkykysi heikentyy, ammatillinen kuntoutus auttaa palaamaan takaisin työelämään. 

Jäikö jokin mietityttämään vakuutuksen siirrossa? Soita vakuutusmyyntiin, ma-pe 8-16, puh. 010 284 2385.

Ota yhteyttä