Siirrä YEL-vakuutuksesi Ilmariseen

Siirrät YEL-vakuutuksesi Ilmariseen helposti, kun täytät siirtohakemuksen. Voit siirtää YEL-vakuutuksesi, kun se on ollut voimassa edellisessä työeläkeyhtiössäsi vähintään vuoden. Siirtäminen Ilmariseen on helppoa – täytät vain siirtohakemuksen, ja me hoidamme loput.

YEL-vakuutuksen siirto onnistuu vaivattomasti verkossa

Siirtohakemuksella irtisanot vakuutuksesi ja kerrot, mihin työeläkeyhtiöön siirrät sen ja milloin. 

Toimi näin: 

  1. Mieti, milloin haluat YEL-vakuutuksesi tulevan voimaan meillä Ilmarisessa eli mikä on vakuutuksesi siirtopäivä. 
  2. Täytä siirtohakemus vähintään kolme kuukautta ennen siirtopäivää.
  3. Kerro siirtohakemuksessa, mistä päivästä alkaen haluat vakuutuksesi päättyvän edellisessä työeläkeyhtiössäsi eli mikä on vakuutuksesi irtisanomispäivä. Vaihtoehtoja on neljä: maalis-, kesä-, syys- tai joulukuun viimeinen päivä.

Vakuutuksesi siirtyy Ilmariseen kolmen kuukauden kuluttua valitsemastasi irtisanomispäivästä. Vakuutuksesi alkaa Ilmarisessa irtisanomispäivästä riippuen tammi-, huhti-, heinä- tai lokakuun ensimmäisenä päivänä. 

Alla olevasta taulukosta näet, milloin sinun tulee irtisanoa vakuutuksesi viimeistään, jotta saat sen alkamaan Ilmarisessa haluamasi päivänä. 
 

YEL-irtisanomispäivä edellisessä työeläkeyhtiössä  YEL-siirtopäivä, jolloin vakuutus alkaa Ilmarisessa 
31.3.  1.7. 
30.6  1.10. 
30.9.  1.1. 
31.12.  1.4. 

Työnantaja - siirrä samalla TyEL-vakuutuksesi Ilmariseen.

Siirrä TyEL-vakuutus

Miksi kannattaa tulla Ilmarisen asiakkaaksi?

1. Helppo asiointi - yrittäjän kattava verkkopalvelu on käytössäsi 24/7 – näet kädenkäänteessä esimerkiksi työtulosi määrän ja sen, paljonko sinulle on kertynyt eläkettä.

2. Ammattitaitoinen palvelu - osaavat asiantuntijamme auttavat sinua vakuutukseen ja eläkkeeseen liittyvissä kysymyksissäsi.

3. Vastuullinen eläketurva - toimintamme on vastuullista ja sijoitamme maksamasi eläkemaksut tuottavasti ja turvaavasti.

4. Vakavarainen kumppani - eläkkeesi turvana on vakavarainen eläkeyhtiö.

5. Ammatillinen kuntoutus yrittäjyytesi turvana - jos terveydentilasi heikentyy ja haittaa työntekoasi, autamme sinua, jotta voit jatkaa työtäsi yrittäjänä.

Jäikö jokin mietityttämään vakuutuksen siirrossa? Soita vakuutusmyyntiin, ma-pe 8-16, puh. 010 284 2385 (8,4 senttiä/minuutti).

Ota yhteyttä